De 10 grootste nadelen van Bewuster Leven

1. Je wilt nooit meer terug

Als je eenmaal meer inzichten krijgt over hoe de dingen met elkaar verbonden zijn, wordt je leven steeds moeitelozer. Je ontdekt dat je je eigen leven kunt creëren en raakt steeds meer bedreven in het manifesteren van jouw wensen. Je begint steeds meer de spelregels van het leven te ontdekken.

2. Je wordt regelmatig uitgedaagd

De dingen die op je pad komen vragen je steeds weer om er op een andere manier naar te kijken. Elke uitdaging bevat een herkansing om het nu anders te doen. Het lijkt alsof je regelmatig wordt uitgetest om te kijken waar je nu staat en of je de lessen op je pad begrijpt.

3. Veel mensen begrijpen je niet en vinden je zweverig

Volgens veel mensen ben je helemaal van het pad af en spreek je een andere taal. Ze zeggen soms letterlijk “Ja hoor, droom lekker verder.” Als jij eenmaal de puzzelstukjes op hun plaats ziet vallen, besef je echter dat jij altijd hebt lopen dromen en juist nú wakker bent geworden. En je begrijpt niet dat die andere mensen nog zo slaapwandelend door hun leven gaan.

 4. Het is als een virus

Zodra je meer bewust leeft en je in de gaten krijgt hoe alles met elkaar verbonden is, ga je meer vanuit je hart leven. Mensen in je omgeving raken daar door besmet en gaan ook meer ontdekken dat wat zij een ander aandoen, ook zichzelf aandoen. Oók zij beginnen de uitdrukking ‘zo binnen zo buiten’ te begrijpen. En mensen in hun omgeving raken op hun buurt weer besmet.

 5. Je begrijpt niets meer van voeding en gezondheid volgens de gangbare normen

Je gaat inzien hoe we afgeleerd hebben de kracht en wijsheid van ons eigen lichaam te gebruiken. Dat het heel normaal was dat je om je zelf te verwennen een lekker stuk taart of een andere suikerbom beloofde. Je zei soms letterlijk: “dat heb ik even verdiend.” Nu besef je dat je lichaam veel meer waardering verdient en dat je op een andere manier jezelf kunt verwennen. Door bijvoorbeeld echt goed voor jezelf te zorgen. Door niet meer klakkeloos een pilletje tegen hoofdpijn in te nemen, maar je te gaan afvragen wat je ziel je via je lichaam wil duidelijk maken. Wat er moet veranderen in je leven. Welke emoties je blokkeert bijvoorbeeld.

 6. Je ontdekt wat er allemaal in je Onderbewuste zit

Je leert begrijpen waarom je doet wat je doet. Je ontdekt allerlei, vaak beperkende, overtuigingen die er voor zorgen dat je steeds weer in hetzelfde kringetje blijft lopen. Je ontdekt welke normen en waarden je hebt meegekregen van je ouders, leraren en je omgeving. Normen en waarden die soms helemaal niet meer bij jou passen.

Maar het belangrijkste is misschien wel dat je door je Onderbewuste te onderzoeken, dingen in leven daadwerkelijk kunt veranderen in plaats van steeds op de Automatische Piloot jezelf steeds weer te saboteren.

 7. Je leert loslaten

Je merkt dat het geen zin heeft om in het verleden te blijven hangen. Zeker niet met de emoties die daar dan aan vast zitten. Je kiest ervoor de dingen uit je verleden écht te verwerken. Je stopt zeker niet je emoties weg. Ze mogen er zijn.

Je beseft dat sommige mensen of situaties toxisch voor je zijn. Dat je in het bijzijn van die mensen of op een bepaalde plek veel energie verliest en moe wordt. Ook nu kies je ervoor dat los te laten en te kiezen voor jezelf.

8. Je hebt geen complimentjes meer nodig

Je vindt het nog steeds leuk om complimentje te krijgen, maar je eigenwaarde zakt niet nog verder in elkaar als niemand zegt “Goh ben je naar de kapper geweest? Leuk!’ Je hebt geen complimentjes meer nodig om je goed te voelen. Je weet wie je bent en wat je waard bent.

 9. Je bent steeds minder afhankelijk van de uiterlijke omstandigheden

Je voelt je waar dan ook gelukkig en beseft dat waar je ook naar toe gaat, je altijd jezelf meeneemt en dus ook tegenkomt. Je geluk hangt niet af van een relatie, een groter huis, een mooiere auto of een betere baan. En als je buurman boos op je is, en het raakt je, ga je bij jezelf naar binnen en kijkt waarom het je zo raakt. Je heelt dat stuk in jezelf en bent dankbaar dat de buurman zonder het te weten je leraar was en jou wees op een stuk in jezelf dat nog heling nodig had.

 10. Je straalt

Doordat jij steeds lichter door het leven gaat, ga je stralen van binnenuit naar buiten. Mensen voelen dat en vinden het fijn om bij je in de buurt te zijn. Ze voelen de trilling van jouw energie en willen graag van je leren. Ze willen weten wat jouw geheim is dat jij eigenlijk geen off-days meer hebt. Jij weet ondertussen dat hoe meer jij de verbinding aangaat met je hart en steeds scherper je wensen, die je het Universum in stuurt, formuleert je steeds meer je eigen leven creëert. Dat gedachten dingen worden. En die wijsheid maakt o.a. dat je straalt.