Jezelf blijven in deze drukte. Hoe doe je dat?

Wil jij ook graag jezelf zijn? En jezelf niet langer verliezen in wat anderen van je verwachten? Of blijf je een struisvogel en steek je liever je kop in het zand.

We leven in een tijd waarin allemaal onze verplichtingen hebben.
We moeten onze hypotheek/huur betalen, onze auto. De kinderen moeten naar de opvang, school etc.
We moeten een succesvolle carrière of op zijn minst ons best doen om hogerop te komen om in elk geval alles te kunnen betalen waar we van dromen of waarvan de buren zeggen: ‘goh ze doen het wel goed. Ze gaan alweer met vakantie en ze hebben ook nog net een nieuwe auto gekocht. Hoe doen ze dat toch?’

Er wordt best veel van ons verwacht. Denk alleen al eens aan Kerst: je kunt toch niet achterblijven en geen grote cadeaus kopen voor je partner of je kinderen.
We moeten met de Kerst naar de ouders/schoonouders. Gezellig met mensen aan tafel die we misschien diep in ons hart niet leuk vinden, etc. We eten ineens dingen die we anders nooit zouden eten, maar het voelt toch goed om te kunnen zeggen dat je ‘gesmoorde reerug op een bedje van zeegroenten en kaviaar hebt gegeten. (Geen idee of dat een smakelijke combinatie zal zijn, maar het kwam zomaar in me op en het klinkt wel leuk☺)

Er zijn naast de bovengenoemde verplichtingen elke dag wel omstandigheden die je voor je gevoel misschien niet kunt veranderen of kunt sturen.
Maar wat je in elk geval wel zelf kunt veranderen is hoe je met deze omstandigheden om gaat. Wat is jouw houding ten opzichte van obstakels en verplichtingen op je pad.

Elke dag stil staan bij jezelf en wat jij wilt in je leven is een manier om weer terug te komen bij jezelf. Wat zijn jouw wensen, jouw dromen? Waar word jij echt gelukkig van? Echt diep van binnen.
Wees elke dag even een moment stil en sta even stil bij wat jíj wilt. Waar jij dankbaar voor bent. Koop een mooi notitieboek en schrijf op welke mooie dingen in je leven zijn.

En zijn er mensen in je omgeving die altijd maar negatief zijn en klagen? Probeer dan zoveel mogelijk uit hun buurt te blijven. Zorg ervoor dat jouw energie niet (onbewust) naar beneden wordt gehaald door de negatieve verhalen van anderen.
Kies voor jezelf. Je hoeft niet naar hun verhalen te luisteren. En heb je op een moment het gevoel van ‘oh daar gaan we weer’, kap dan vriendelijk het gesprek af en zeg bijvoorbeeld dat je iets anders te doen hebt.

Ook kun je proberen het onderwerp te veranderen, maar vaak zijn mensen die gewend zijn aan klagen en negatief zijn zo standvastig in hun betoog dat de wereld maar slecht is en zij het heel moeilijk hebben dat zij altijd weer een opening vinden in jouw positieve verhaal. Zodat zij die opening weer kunnen gebruiken om er iets negatiefs over te zeggen. Mijn advies is daarom: kies voor jezelf en blijf uit hun buurt.
En het mooie is, dat als jij meer en meer voor het positieve kiest, je steeds meer dingen aantrekt die ook positief zijn.

Dat is de Wet van Aantrekking in werking.
Jij trekt aan wat jij uitzendt.
Dus als jij veel negatieve mensen in je leven hebt, sta er dan ook even bij stil hoe het mogelijk is dat jij deze mensen aantrekt. Er moet iets in jou zijn, waar deze negativiteit onbewust mee resoneert. Kijk eens waar jij in jezelf nog negatief over bent. Waar mag jij nog positiever over worden? Ben je misschien onbewust nog niet tevreden over jezelf. Ben je nog niet goed genoeg volgens je zelf? Ben jij het nog niet waard om jezelf te mogen zijn? Waarin zie jij jezelf nog als een slachtoffer?

Op die manier kijk je niet naar de anderen als negatief, dus fout (dat zou een waarde oordeel zijn en dan kun je je afvragen waarom je het nodig vindt de ander te veroordelen).
Nee, je kijkt naar hen als een spiegel en komt op die manier er steeds meer achter wat er voor beperkende overtuigingen in jouw Onderbewuste zitten. Zodat je steeds meer van die beperkende overtuigingen kunt veranderen in positieve overtuigingen die voor jou gaan werken. In plaats van dat ze (onbewust) jou tegen houden.

Zie je obstakels als uitdagingen om te groeien en om steeds meer jezelf te leren kennen.
En dan blijkt dat je jouw leven dus echt wél kunt veranderen, want als jij verandert, verandert je leven.

Heb je het gevoel na het lezen van deze blog dat je graag hulp wilt om meer te leren van misschien de Wet van Aantrekking of hoe jij je leven kunt veranderen, neem dan eens contact met me op voor een Verhelderende Doorbraaksessie. Dan kunnen we kijken waar ik je mee kan helpen, zodat jij ook steeeds meer het leven van jouw Dromen kunt leven.

Ik kijk er naar uit om je te begeleiden op jouw pad om jezelf te worden en voor je zelf te kiezen.

Liefs, Marian-José