Keuzes maken vanuit je kracht

Keuzes maken vanuit je kracht.

Vanaf het moment dat ik diverse coachingopleidingen heb gevolgd is het mijn missie mensen in hun kracht te zetten en bewuster in het leven te laten staan, zodat ze andere keuzes kunnen maken. Keuzes die gemaakt worden vanuit kracht in plaats vanuit angst. Wat resulteert in een positiever leven met o.a. meer gezondheid, betere relaties en iedere dag opstaan met enorme zin weer een dag mee te maken.

Onderbewuste, Wet van Aantrekking en Trilling

Tijdens mijn coaching zijn er altijd een paar onderwerpen waar ik de nadruk opleg: de werking van de Onderbewuste Mind, het gegeven dat we aantrekken wat we uitzenden (Wet van Aantrekking) en dat alles om ons heen, en ook wijzelf, uit trilling bestaat.

Hetgeen dat wij denken (bewust en onbewust) en steeds uiten, zal uiteindelijk onze waarheid worden. Vaak hoor je mensen zeggen: “mijn grootste angst is werkelijkheid geworden”. Vanuit de kennis omtrent de “Wet van Aantrekking” is dit heel goed te verklaren. Als wij gedachten van angst uitzenden, trekken we ook situaties en dingen aan die angst weerspiegelen. Oftewel: hoe groter de angst, des te meer situaties we aantrekken waarbij we kunnen zeggen: “zie je wel dat mijn angst gegrond was?” Daarentegen geldt ook, dat als jij je focust op het positieve, je manifestaties positief zullen zijn.

Ook vanuit het gegeven dat alles uit trilling bestaat, is bovenstaande goed te verklaren. Als jij een trilling van angst uitzendt, zal alles in je omgeving wat diezelfde trillingsfrequentie heeft door jou worden aangetrokken. Als jij leeft vanuit een onzekerheid, zul je mensen aantrekken met dezelfde eigenschap of mensen die je bevestigen in jouw onzekerheid. Wat je praktijk betreft kan het betekenen dat jij dan cliënten aantrekt die onzeker zijn over van alles en nog wat, zoals niet genoeg geld hebben om zelf de behandeling te kunnen betalen. Of onzeker zijn over wat hun toekomst betreft.

Op dit moment hoor ik veel om me heen dat collega-therapeuten bang zijn voor wat er gebeurt na 2016. Of hun behandelingen nog in aanmerking blijven komen voor vergoedingen van de Zorgverzekeraars. Als veel mensen bang zijn, is het niet verwonderlijk dat je meegaat in die angst. Ik noem dat: “Massa Mind Denken”. Ook ik word daar nog weleens door beïnvloed. Ook ik stapte even in de valkuil van angst: bang zijn dat je afhankelijk bent van cliënten die een aanvullende verzekering hebben. Maar al heel snel merkte ik een sterkere stem die zei: “Je kunt het, je gaat ervoor! Of je nu wel of niet kiest de MBK (Medische Basis Kennis) nogmaals te gaan doen.”

Een grote toegevoegde waarde in mijn coaching is de kennis omtrent de Onderbewuste Mind.Daarin zit o.a. alles opgeslagen wat wij bewust en onbewust hebben meegemaakt, overtuigingen, angsten en waarden en normen.

Sterke overtuigingen die ik veel bij cliënten, maar ook in het dagelijkse leven in gesprekken tegenkom zijn: ‘Ik kan het niet’. Of: ‘Ik kan het niet alleen’. Of: ‘Ik ben het niet waard’.Stel nu dat zo’n overtuiging in jouw Onderbewuste zit. En je bent ook nog eens bang omtrent wat er na 2016 met jouw praktijk gaat gebeuren, als je niet opnieuw de MBK gaat doen. Dan kun je er bijna zeker van zijn wat de uitkomst is. Wat er met jouw praktijk gaat gebeuren. Terwijl als in hetzelfde onderbewuste de overtuiging zit opgeslagen: “ik kan het. Ik heb een missie en ook na 2016 zijn er genoeg mensen die bij mij blijven komen. Of ik nu wel of niet besluit aan de nieuwe eisen MBK te voldoen”. De kans is dan groot dat dit jouw uitkomst wordt.

Angst of kracht

Welke weg je ook volgt, vraag jezelf altijd: “maak ik deze keuze vanuit kracht of vanuit angst?”

Maak je de keuze vanuit angst en verander je niets aan de beperkende overtuiging in jouw Onderbewuste, dan is de kans groot dat je ergens op je pad jezelf (onbewust) zult saboteren en alsnog problemen zult ondervinden om een goedlopende praktijk op te bouwen. Maak je de keuze vanuit kracht en pak je onbewuste overtuigingen aan, dan is de kans groot dat jij een goede, stabiele praktijk opbouwt op jouw manier. Met cliënten die er ook voor kiezen er voor de volle 100% voor te gaan en die investeren in hun gezondheid en hun leven.

Welke Beperkende Overtuigingen heb jij? En wat kun je nog meer doen?

Het is dus heel belangrijk om uit te zoeken of te laten uitzoeken wat de diepere reden is waarom jij wel of niet de nieuwe MBK gaat volgen. Of waarom de dingen niet lopen, zoals jij graag zou willen.

Tijdens mijn coaching doe ik dat d.m.v. van kinesiologie. Hebben we op die manier beperkende overtuigingen gevonden die je kunnen saboteren om bijv. een goedlopende praktijk te hebben, dan kunnen we met o.a. hypnotherapie en brain–training het Onderbewuste gaan herprogrammeren. Op die manier kun je dan je keuzes maken vanuit kracht.

Daarnaast is het heel belangrijk dat jij je bewust wordt van wat je elke dag tegen jezelf zegt. Zijn dat uitspraken vanuit kracht of angst?

Word je ook bewust van de dingen die zich in jouw leven manifesteren. Op die manier kom je er achter welke overtuigingen in jouw Onderbewuste Mind zitten.

Een laatste tip : Ga visualiseren. Zie jouw ideale praktijk voor je! Wat is het type cliënten dat je aantrekt? Zijn dat mensen die kiezen voor hun gezondheid en daarin willen investeren? Besteed elke dag een paar minuten aan je visualisatie. Waar je over dagdroomt kan jouw werkelijkheid worden.

Misschien voelt het als tegen de stroom in gaan als je niet gaat voldoen aan de eisen die nu gesteld worden wat betreft de MBK. Evengoed kan het zijn dat jij met jouw eigen stroom meegaat, als jij er voor kiest om jouw praktijk op een andere manier, dan dat je tot nu toe gewend was, voort te zetten.

Als jouw overtuiging is dat er zich weer nieuwe deuren openen als je een deur sluit, dan is dat wat er gaat gebeuren.

Meer weten? Neem contact met me op en samen kunnen we kijken wat jij aan ondersteuning nodig hebt. (Alhoewel artikel door mij werd geschreven voor het vakblad van mijn Beroepsvereniging (NVST) gelden de beschreven principes voor alle situaties waarin je keuzes moet maken)