Marian-José Valk

Mijn naam is Marian-José Valk (1959) en kan wel zeggen dat ik een leven met meer vallen dan opstaan heb gehad. Tot mijn 40ste was mijn leven een aaneenschakeling van momenten waar ik niet erg vrolijk van werd. Ik was onzeker, had weinig eigenwaarde en voelde me vaak alleen en niet begrepen. Ik weet nog dat ik op de MAVO ooit een ‘denkbeeldige’ vriend heb gehad. Een blinde jongeman, die mij zag zoals ik werkelijk was. Ik wilde zo graag gezien worden.

Tijdens mijn puberteit had ik altijd vriendjes. Wat dat betreft was ik heel populair. Ik had langere relaties, want als ik een vriendje had dan ging ik tot het uiterste. Achteraf begrijp ik dat ik een enorme pleaser was. Ik denk nu wel eens dat ik onbewust beter aanvoelde wat de ander nodig dan wat ik zelf wilde.

Rond mijn 20ste zat ik zeker niet goed in mijn vel. Ik had elke dag hoofdpijn en voelde me zo ontzettend onzeker dat ik het liefst de hele dag in mijn bed lag. Al snel kreeg ik Antidepressiva voor geschreven en dat heb ik uiteindelijk tot mijn 40ste geslikt. Ik voelde me enorm eenzaam. Zag echt het de lol van het leven niet in. Kwam uiteindelijk in de WAO terecht en dat gaf mij wel rust.

Zeker de periodes dat ik geen relatie had, waren hele eenzame, donkere periodes. Dus als er dan weer eens een man op mijn pad kwam, leefde ik helemaal op en was ik weer gelukkig. Maar dat zorgde er ook voor dat ik nog meer ging pleasen. En ik wilde, onbewust, zo graag een relatie, dat ik dingen accepteerde die ik nooit geaccepteerd zou hebben als ik meer eigenwaarde had gehad. Oh ja, en ik had nog een grote valkuil: ik wilde zo graag helpen! Als ik een vriendje had die aan de drugs was, dan wilde ik hem laten zien dat ik hem kon helpen zijn ellende te vergeten. Ondertussen mezelf vergetend. Mijn laatste partner heeft mij zelfs emotioneel en lichamelijk mishandeld. En ik bleef maar hopen dat het goed kwam. Als ie eerst maar zou stoppen met drinken dan zou hij toch wel de de prins op het witte paard zijn, die ik diep van binnen zo graag wilde ontmoeten. Ik was vaak op het moment dat ik liever dood wilde dan nog verder met dit rottige leven doorgaan.

En toen kwam er ineens dat moment, dat ik heel diep van binnen voelde dat ik toch wel heel weinig van mezelf gehouden moest hebben dat ik had toegelaten wat, vooral de laatste partner, me had aangedaan. Het was alsof ik door een bliksem werd geraakt en ineens werd mij duidelijk: ik moest met me zelf aan de slag. Dit zou me nooit weer overkomen.

Ik leerde over de Wet van Aantrekking en hoe onze gedachten bepalen welke toekomst we creëren. Het lukte me steeds beter mijn wensen uit te laten komen. Ik ontdekte dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk en dat ik geen relatie nodig had om gelukkig te zijn.

Mijn 40ste levensjaar was een enorm keerpunt in mijn leven! Ik begon weer te geloven in mijzelf. Ik startte 3 jaar later met mijn praktijk, eerst vanuit de WAO. Enige jaren later werd ik weer 100 % goedgekeurd en ik voelde me steeds gelukkiger met mijn leven. Ging allerlei opleidingen en trainingen volgen. Mijn praktijk loopt nu uitstekend en is in de afgelopen 15 jaar al voor veel mensen een plek waar ze weer helemaal tot zichzelf kunnen komen. En weer eindelijk zichzelf kunnen worden.

Ik werd weer de krachtige vrouw, die ik diep van binnen zeker altijd al geweest moest zijn. Want nu denk ik wel eens: als ik niet zo’n sterke drive had gehad, dan had ik het waarschijnlijk echt niet overleefd. Ik ben vanuit een leven waarin ik altijd ziek, zwak en misselijk was nu een super zelfstandige vrouw met een eigen bedrijf. Gekomen uit een leven waarin ik me doodongelukkig voelde, heb ik nu een leven waarin ik me elke dag happy voel. Elke dag heb ik ontzettend veel  zin om weer een nieuwe dag te beginnen. 

Ik zeg weleens: “Ik moest in dit leven ‘vermoord’ worden om weer opnieuw geboren te worden.” Uiteindelijk is die hele slechte relatie spiritueel gezien mijn beste relatie gebleken. Ik moest eerst heel diep gaan om de waarde van mijzelf in te gaan zien. Ineens zag ik een lichtpuntje en door dat lichtpuntje te volgen, stap voor stap, sta ik nu heel krachtig en gelukkig in het leven. 

Nog steeds investeer ik in mijzelf en laat ik me coachen door de beste coaches, volg trainingen, opleidingen etc. Omdat ik het waard ben. En omdat ik mijn dromen wil verwezenlijken verdiep ik me nog elke dag in de Wet van Aantrekking en de werking van de Onbewuste Mind. Ik heb ook nog steeds dromen die ik wil verwezenlijken.

Het is mijn passie om vrouwen te begeleiden op weg naar het leven van hun dromen. Vrouwen die openstaan voor verandering. Vrouwen, zoals jij, die ook zichzelf willen worden en voor zichzelf willen kiezen. Door mijn jarenlange zoektocht naar een ander, gelukkiger, gezonder leven kun jij nu veel snellere stappen zetten. Het scheelt jou heel veel tijd en energie aan het zelf onderzoeken, eigen fouten maken in een langdurig proces. Ik reik jouw de tools aan die jij nodig hebt om jouw Droomleven te creëren.

Graag bied ik je de veilige ruimte om jouw verhaal te vertellen en begeleid je graag op jouw pad op weg naar jouw Droomleven.

Liefs, Marian-José