Vorige levens? Wat een onzin!

Laatst had ik een gesprek met iemand en die vond het maar onzin dat ik tijdens mijn coaching soms gebruik maak van informatie uit vorige levens van een cliënt. Volgens deze persoon leven we maar 1x en that’s it!
Uiteraard is dat wat veel mensen denken/geloven.

Maar wat als het nu weleens eens zo zou zijn dat we meerdere levens hebben gehad en dat we uit die levens heel veel waardevolle informatie over onszelf kunnen krijgen. Informatie die ons kan helpen bepaalde blokkades op te heffen. Blokkades die ons bijvoorbeeld hinderen om nu volop te groeien en te genieten van het leven. Stel nu eens dat dingen uit vorige levens er voor zorgen dat we nu niet kunnen afvallen, niet gelukkig zijn, niet in overvloed leven etc.
Zou het niet fijn zijn om de karmische ketting te doorbreken en nu niet meer de ballast van vorige levens mee te dragen in dit leven?

Heel eerlijk: ik ben altijd vrij nuchter geweest, maar ik voel ook dat als ik wél opensta voor ‘stel je eens voor dat….’ ik grote sprongen kan maken in mijn leven.
Ik zat een paar jaar geleden eens bij een training in Italië waar gesproken werd over Buitenaardse Wezens. Altijd had ik met dat onderwerp iets van ‘dat klinkt zo ongeloofwaardig, daar geloof ik niet in.’
Maar tijdens die training, die eigenlijk ging over contact maken met je Hoogste Zelf, zei een stemmetje in me: ‘Wie weet zou het kunnen dat er Buitenaardse Wezens zijn. Het is ook wel arrogant om te denken dat wij hier helemaal alleen zijn in het Universum.’ En ik moet zeggen dat ik (voor zover ik weet) nog nooit een Buitenaards Wezen heb ontmoet, maar ik sta sindsdien wel open voor de mogelijkheid dat ze bestaan.

Wat ik tegen mijn cliënten altijd zeg is: ’je hoeft er niet in te geloven, maar je moet er wel voor openstaan dat het zou kunnen werken’. Dit geldt trouwens zonder het te beseffen voor heel veel dingen in ons leven. Misschien wel voor alle dingen in ons leven.

Stel nu eens voor dat het waar is dat we meerdere levens hebben gehad en dat daar bijvoorbeeld de diepere oorzaak ligt van niet kunnen afvallen. Stel dat je in een vorig leven gestorven bent na hongersnood. En er van uitgaande dat al die informatie, van al die vorige levens nog in onze Ziel zitten, vind je het dan vreemd dat als jij probeert af te vallen, jouw Hoogste Zelf op de rem trapt? En om jou te beschermen saboteert om minder te gaan eten. Je Hoogste Zelf probeert jou alleen maar te beschermen. En hoe fijn zou het zijn als je die informatie kunt ombuigen zodat je nu wel meer moeiteloos kunt afvallen?

Nu zijn er mensen die zeggen: ‘Ja maar al die dingen als vorige levens, alternatieve geneeswijzen etc. zijn niet wetenschappelijk bewezen, dus ik weet niet of het echt werkt’
Als jij naar de winkel gaat om een afslankproduct te kopen, weet je ook niet of het waar is dat het doet wat jij graag wilt. Tuurlijk kun je zeggen dat het wetenschappelijk bewezen is dat bepaalde stofjes dingen doen in ons lichaam en dat het daarom zou kunnen werken. Maar heb jij zelf die wetenschappelijke artikelen gelezen of heb je het van horen zeggen. Sowieso zijn veel wetenschappelijke artikelen gefinancierd door de Farmaceutische industrie, dus weten we zeker dat die artikelen te vertrouwen zijn?
Daar komt nog bij dat veel dingen die vroeger als ‘zweverig‘ beschouwd werden, nu wetenschappelijk bewezen zijn. En gelukkig is er ooit ook bewezen dat de aarde rond is, anders zouden we nu nog allemaal denken dat de aarde plat was.

Wat ik altijd in mijn leven doe, is steeds checken bij mezelf: ‘voelt het goed of voelt het niet goed’. En als iets goed voelt dan volg ik dat pad. Ik ben er van overtuigd, ook door ondervinding en leren, dat mijn Hoogste Zelf heel goed kan aangeven wat de juiste route voor mij is om te volgen. Openstaan voor dingen die op mijn pad komen en er dan vanuit gaan dat ze niet zo maar op mijn pad komen. Voelen wat ik er mee kan, wat het me oplevert en nu en dan gewoon maar in het diepe springen. Vertrouwen op mijn Innerlijke Weten.

Uiteraard is het niet voor iedereen zo gemakkelijk om te vertrouwen op dat Innerlijke Weten. Ik heb daarvoor ook eerst wat ballast uit vorige levens op moeten ruimen.  Er zullen altijd weer uitdagingen op mijn pad zijn, die mij uitnodigen te vertrouwen op mijn Innerlijke Weten, op mijn Hoogste Zelf. Gelukkig ken ik nu steeds beter de wegwijzers en durf ik daar steeds meer op te vertrouwen.
Bij mij is het nu: ‘Eerst openstaan, dan geloven, en dan zien’

In deze blog noem ik het voorbeeld van afslanken, maar uiteraard werkt dit op allerlei gebieden van jouw leven. Er zijn veel problemen waar je mee worstelt die te maken kunnen hebben met Zielen Informatie. Informatie uit bijvoorbeeld vorige levens, die doorwerken in dit leven. Al deze informatie zit in je Onderbewuste Mind en samen kunnen we kijken hoe we deze informatie kunnen ombuigen, zodat het niet meer jouw leven ten nadele beïnvloedt.

Wil jij ook leren allerlei ballast los te laten en meer te vertrouwen op jouw Innerlijk Weten?
Sta jij open om met mij samen te werken om jouw pad duidelijker zichtbaar en makkelijker begaanbaar te maken?
Neem dan  hier contact met mij op voor een Verhelderde Doorbraaksessie.
Ik kijk er naar uit!