Welk verhaal vertel jij jezelf?

Ik zit helemaal vast!

Herken je dat? Dat je niet meer kunt bewegen omdat er een spier verrekt is, of in de kramp geschoten is. Dat alles wat je doet pijn doet? Dat je zelfs niet kunt slapen van de pijn. 

Ik had dat een dikke week geleden. Mijn been zat helemaal in de kramp aan de achterzijde en zijkant. En oké, ik had al een paar week daarvoor gemerkt dat ik wat last van mijn heup had, zeker als ik opstond. Dan moest ik eerst even weer in beweging komen en dan ging het weer.

Maar op zondag werd het zo erg dat ik niet meer wist waar ik het zoeken moest van de pijn. Het lukte nog nauwelijks om hele korte stukjes met mijn hondje te lopen, maar dan wel met heel veel pijn. En ja, je mag het gerust weten: ik had het even heel zwaar met mezelf. Zeker in de nacht dat ik niet kon slapen van de pijn.

Een buurman van me belde me op en zei dat ie nog wel een diclofenac voor me had. Ik heb hem daar hartelijk voor bedankt, maar gaf aan dat ik dat zulke troep vind en echt niet wil slikken. Ook omdat ik weet dat dat niet de oplossing is. Dat is alleen maar symptoombestrijding. Heel lief bedoeld van hem, maar ik wist dat ik achter de dieper liggende oorzaak van deze verkramping moest komen, om het écht op te lossen.

Gelukkig kon ik snel terecht bij mijn fysiotherapeute en zij stelde me de vraag: ‘waar ben je op dit moment mee bezig?’

Ik vertelde haar van alle veranderingen die ik in mijn praktijk aan het neerzetten ben. Dat ik bezig ben pakketten samen te stellen voor de coaching die ik geef en dat ik daarnaast ook bezig ben blogs schrijven die steeds meer van mezelf laten zien. Laten zien hoe het leven was dat ik had, en hoe groot de verandering in mijn leven is sinds ik bezig ben met mijn zelfbewustwording en de Wet van Aantrekking

Vol enthousiasme vertelde ik van allerlei plannen die ik heb. Plannen om andere vrouwen ook in hun kracht te laten komen. Zodat zij in plaats van het gevoel te hebben te overleven weer echt gaan helemaal gaan stralen en het leven van hun dromen gaan creëren. Dat je elke dat opstaat en er naar uitkijkt wat de dag je weer te bieden heeft.

Ik vertelde dat ik filmpjes wil gaan opnemen, en vaker live op facebook wil gaan, zodat steeds meer vrouwen mij leren kennen. En nog veel vaker workshops wil geven. Want ja ik wil grote groepen vrouwen bereiken en vertellen wat ik ontdekt heb.

Namelijk dat je echt je leven kunt veranderen. Dat je geen slachtoffer bent van je leven, je lichaam, je partner of welke situatie of persoon dan ook. Dat het tijd is voor Empowerment.

Tijdens dat ik dit allemaal vertelde, bestudeerde mijn fysio mijn bewegingen. Het viel haar op dat ik als ik praat over de mooie plannen en de toekomst die ik voor me zie, ik met mijn lichaam naar voren ga. Ik wil vooruit met al mijn plannen!  Maar dan ineens maakte ik nu en dan een beweging met de rechterzijde van mijn lichaam naar achteren alsof ik mezelf weer afwendde van alles wat natuurlijk bij die toekomst komt kijken.

Ik zette mezelf dus duidelijk op slot. Ik verkrampte. 

Toen ze dat zei, viel het kwartje direct als een bom! Ik herkende het. Want ja, ik wil mijn kennis en mijn ervaring delen met heel veel vrouwen. Maar onbewust zit er ook nog dat kleine meisje in mij dat altijd te horen heeft gekregen: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’, Steek maar niet je nek uit, want dan komen er vanzelf mensen die je een kopje kleiner maken’, ‘Marian-José is een beetje verlegen’, ‘Neem geen risico’s’, etc. Ik hoor bijna mijn moeder zeggen: ‘kind zou je dat nu wel doen?’ Ik vertelde mezelf onbewust het verhaal wat ik zo vaak gehoord heb als kind. 

Maar er zit in mij ook de vrouw die ik nu ben: De vrouw die al 15 jaar haar eigen praktijk heeft. Die voelt dat ze een sterke missie heeft en die jou wakker wil schudden. Die tegen je zou willen uitroepen: het leven hoeft niet zwaar te zijn. Je kunt echt van je leven een feestje maken!

Maar dan moet je wel voor jezelf kiezen. Dan moet je tegen jezelf zeggen: ‘ik kies er vanaf nu af aan voor dat ik een magneet ben voor al het  goede in het leven! Ik creëer mijn eigen leven en ik besef dat alles wat nu in mijn leven is, ik onbewust heb aangetrokken. Vanaf nu kies ik er voor andere dingen aan te trekken. En ik zie vanaf nu in alles wat er in mijn leven is een geschenk. Een geschenk dat er voor zorgt dat ik kan groeien.’

Ik besefte dat de pijn in mijn been, waardoor ik 3 dagen niet heb kunnen werken, nodig was om te zien dat ik mezelf klein hield. En dat ik onbewust mezelf tegenwerkte om niet volledig in mijn grootsheid te stappen.  Toen het kwartje viel, heb ik de keuze gemaakt mezelf een ander verhaal te gaan vertellen. Ik stap weer terug in mijn grootsheid en ik ga mijn uitdagingen die op mijn pad komen aan omdat ik weet dat ik er door groei. Ik heb een missie en ik stapte door me klein te houden weer van mijn pad af, en mijn ziel gaf me heel duidelijk aan dat ik niet meer op mijn pad zat. Dat ik verder moet om te delen wat ik te delen heb op deze aarde. 

Ik had deze pijn even nodig om mezelf weer het bewijs te leveren dat er iets onder die pijn zit. Dat er emotioneel stuk onder zit, waar ik weer naar mocht kijken. En om mezelf nog eens weer duidelijk te maken dat je de kracht hebt om je leven te veranderen. 

Ik heb op de woensdagochtend een hele mooie meditatie gedaan, die ervoor zorgde dat toen ik een uur later van de bank op stond, de pijn zo goed als weg was. Ik had mezelf naar de toekomst gebracht, en heb mezelf een ander verhaal verteld. Het verhaal dat ik weer kan lopen zonder pijn en dat beeld heb ik toen naar het heden gebracht. En het werkte! En het verhaal dat mijn stappen  ontspannen mogen zijn, zonder verkrampingen. Dat als ik missie volg ik moeiteloos de volgende stap die ik mag zetten ontdek. Dat ik gewoon de aanwijzingen kan volgen en in ontspanning kan blijven.

Weer had ik het bewijs van hoe krachtig onze geest is. Dat is het principe van waaruit ik werk in mijn praktijk. En dat moet toch gedeeld worden? Dat mag ik toch niet de vrouwen onthouden die nu nog denken dat ze niet de macht hebben om hun leven te veranderen? 

Dat is ook de reden dat ik mezelf zo kwetsbaar opstel door je laten weten dat ik ook mezelf soms tegen kom. Gelukkig heb ik dan de fysio die verder kijkt dan alleen maar de spieren etc. Daarom laat ik me ook altijd nog coachen. Ik zeg altijd: ‘als je de beste coach wilt zijn, dan moet je je ook laten coachen door de beste coaches’ 

Ben jij er klaar voor om ook eerlijk naar je zelf te kijken en in de spiegel te kijken die ik je voorhoudt? Ben jij er klaar voor om in plaats van overleven te kiezen voor een leven vol overvloed, geluk en gezonde relaties? Ben jij er klaar voor jezelf een ander verhaal te vertellen? 

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren, zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij voor meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *