Chong Mai, de architect van jouw leven

de architect

Regelmatig vragen mensen mij wat de naam, Chong Mai, van mijn bedrijf betekent. En ik beken ze dan altijd eerlijk dat ik de naam in de eerste instantie gekozen heb omdat ik het een mooie naam vond. Ik werkte in het begin voornamelijk met Shiatsu en had de naam gelezen in één van de boeken van de opleiding. Pas later ging ik me verdiepen in de betekenis:

Chong Mai staat in de Traditionel Chinese Medicin (TCM) bekent als ‘de Architect van het leven’. Het is de eerste levensenergie die ervoor zorgt dat de foetus gevormd wordt. Letterlijk het begin van een nieuw leven.

metafoor

Zo zie ik ook de coaching die ik geef.  Jij wilt een nieuw begin maken in jouw leven. Jij bent bij mij gekomen omdat je iets in je leven wilt veranderen. Samen met jou ga ik je helpen je huis (je leven) weer opnieuw energie te geven. We kijken net als een architect naar je leven en kijken waar je verandering wilt, net als een architect dat met een huis zou doen. Misschien wil je wel een andere, grotere woonkamer, die meer past bij wie jij wilt zijn en misschien kan die ene slaapkamer die je niet meer nodig hebt, plaats maken voor een ruime badkamer. Misschien heb je wel meer ruimte nodig omdat jij jezelf niet langer klein wilt maken.

Zie in deze metafoor de dingen die je niet meer nodig hebt, niet meer wilt, als de ziektes waar je vanaf wilt, de patronen die je wilt doorbreken, zodat je meer in je leven wilt wat beter bij je past: overvloed, gezondheid, vitaliteit, succesvol zijn, liefdevolle relaties, een fantastische baan waar jij je prettig voelt etc.

Samen kijken naar het leven waar jij van droomt. Ik reik je de tools aan waarmee jij uiteindelijk, als een architect, jouw leven kunt creëren en manifesteren.

toeval bestaat niet

Het bijzondere van de keuze van de naam voor mijn bedrijf vind ik dat ik zonder het van tevoren te beseffen de perfecte naam heb gekozen. Hij paste goed toen ik nog alleen maar shiatsu gaf. Nu ik coaching geef en werk met de Wet van Aantrekking en het creëren van je eigen leven past ie nog steeds perfect. Ik geloof niet in toeval en ben er van overtuigd dat deze naam mij niet voor niets werd ingefluisterd. Toen heb ik onbewust al de naam gekozen voor de richting die ik later op zou gaan met mijn bedrijf. Durf jij ook de tekens op jouw pad te volgen?