Ontspanningsmassages voor heerlijk ontstressen

Stress Release Massage

Een heerlijke ontspanningsmassage is de Stress Release Massage. Deze massage is ontwikkeld vanuit de gedachte dat stress zich vaak het eerst uit in spierspanningsklachten. Denk daarbij aan nek-schouderklachten (die zich vaak uiten in bijv. hoofdpijn en rsi- klachten als de spierspanning al langere tijd aanwezig is), maar ook aan lage rugklachten. Vanuit de Omega Healing Coaching zit er nog een diepere oorzaak achter de stress, maar vaak kan een ontspannende massage al veel verlichting geven.

En uiteraard is het zo dat regelmatige massages preventief werken. Dat is voor veel mensen nog een andere manier van denken: in onze cultuur ondernemen we pas actie als we al klachten hebben. In oosterse culturen is het heel gewoon je regelmatig te laten masseren om te voorkomen dat je ziek zult worden. Een goede massage is geen luxe maar een belangrijk onderdeel van je persoonlijke gezondheidszorg.

We leven in een drukke tijd waarin we altijd maar bezig zijn. Zelfs in onze vrije tijd zitten we regelmatig achter de computer om te surfen op het internet, zitten te chatten, te whatsappen of spelletjes te doen op onze Ipad. Vaak hoor ik mensen zeggen: ” ik heb het zo druk. Ik heb geen tijd voor een massage.” Eigenlijk zou het juist, als we het druk hebben, zo moeten zijn dat we tijd vrij maken voor een ontspanningsmassage. Zodat we daarna weer, bijgetankt, onze dingen kunnen doen die we moeten doen.

We weten dat het belangrijk voor onze gezondheid is om te sporten. Vaak hoor ik van mensen dat sporten hun hoofd lekker leeg maakt. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat het lichaam en de geest het ook eens nodig hebben om helemaal tot rust te komen? Op zo’n moment, tijdens een ontspanningsmassage krijgt het lichaam helemaal de tijd en de rust om te herstellen en weer op te laden.

Bij Stress Release Massage zijn de bewegingspatronen die ik als masseur gebruik vrij. In gebieden waar meer spanning zit wordt wat langer en steviger gemasseerd. In andere gebieden is het tempo langzamer en wordt een bepaald bewegingspatroon meerdere keren herhaald. Juist deze herhalingen zorgen ervoor dat je dieper ontspant. Stress Release Massage is dan ook een diepe ontspanningsmassage. Zowel de druk als het tempo wordt aangepast aan wat jij op dat moment nodig hebt.

Als masseur werk ik vanuit een hartsverbinding en voel zo intuitief wat je nodig hebt. Ik zeg weleens: “ik laat mijn hart en handen hun werk doen en ik volg mijn handen”. Op deze manier is elke massage anders en jij als cliënt krijgt de massage die jij nodig hebt. Soms gebruik ik tijdens de massage ook de Moeder’s Voel-Gels. Dit is een mooi product om de massage op een nog dieper niveau te brengen. De Voel-gel hoef je alleen maar in je hand te houden, tijdens de massage, om het zijn werk te laten doen.