Ik ben nu eenmaal zo

Een dikke week geleden liep ik op straat achter een paar vrouwen en ik ving het gesprek wat ze voerden op.

De ene vrouw vertelde dat zij steeds erg moe was en sinds zij haar been had gebroken een half jaar geleden nog steeds in de lappenmand zat. Steeds moe, gauw ziek. Ik hoorde ook dat ze zei dat ze wel wist dat o.a. het moe voelen en steeds ziek zijn te maken had met stress.

Terwijl ik hen net had ingehaald hoorde ik haar letterlijk zeggen: “Ik weet dat ik meer tijd voor mezelf moet nemen en meer stress moet loslaten, maar ja, dat zit nu eenmaal niet in de aard van het beestje. Ik ben nu eenmaal zo. Ik laat me nu en dan wel masseren, maar dat helpt ook maar even.”

Bijna had ik de neiging om haar mijn visitekaartje te geven. 😉

Wat ik mooi vond aan het gesprek wat ik hoorde was dat ze dus heus wel in de gaten had dat haar klachten met stress  en niet loslaten te maken hebben. En dat ze in elk geval tijd nam om nu en dan een massage te nemen.

Veel mensen denken echter ook dat nu en dan een massage nemen, of nu en dan yoga doen, voldoende is. Ik zeg vaak: als jij niets verandert aan hoe jij in je leven staat en hoe je dingen doet, dan is een massage nu en dan net zoiets als dweilen met de kraan open. Dan kun je niet verwachten dat 1x per maand een massage verandering brengt. Wat je beter kunt doen, is zelf veranderen, met jezelf aan de slag gaan. En dan nu en dan een massage nemen om je een extraatje voor jezelf te gunnen. Omdat je jezelf dat waard vindt.

Wat bij mij heel hard binnenkwam was de opmerking ‘Ik ben nu eenmaal zo.’

Vaak hebben mensen niet in de gaten wat de kracht van ‘Ik ben’ uitspraken/statements is. Met zo’n uitspraak zet je alles vast. Dat wil zeggen: je presenteert het naar de ander, maar zeker naar jezelf als een voldongen feit. (En als je in het woordenboek ‘voldongen feit’ opzoekt dan zie je staan: ‘voldongen feit’ (iets waar je niets maar aan kunt veranderen). En nu kun je wel zeggen: “ja maar ik bedoel het niet zo stellig.” Feit is dat helaas je Onderbewuste het wel opslaat als een voldongen feit. En des te vaker je zo’n uitspraak doet, des te meer je het programmeert in je Onderbewuste en des te moeilijker het is te veranderen. 

En dat was wat me raakte. In feite leg je je dus neer bij zoals je nu bent ook al is dat niet een prettige staat van zijn. Je geeft jezelf dus niet de kans om jezelf te veranderen en misschien veel minder vaak ziek te zijn. Of gelukkiger te zijn. Of minder vermoeid te zijn. Want je bent nu eenmaal zo.

Vaak heb je dat niet eens zo zelf bedacht, dat je ‘nu eenmaal zo bent’, maar heb je het al vanaf dat je klein bent keer op keer gehoord. Zo vaak dat je het zelf bent gaan geloven.

Als ik nog steeds zou geloven en accepteren wat bijvoorbeeld mijn moeder over mij zei dan was ik nog steeds een verlegen meisje.

Dan was ik nog steeds de vrouw die zich eerder als een bange muis voelde.

Ik weet nog dat toen ik 16 jaar geleden mijn praktijk in het fitnesscentrum begon, ik in de eerste week niet eens koffie bij de koffiehoek voor de leden durfde te pakken, omdat ik niet wist of ik dat mocht. Ik voelde me inderdaad net een bange muis: ik liep wel in het fitnesscentrum rond, maar liefst zo onopvallend mogelijk en zeker er voor uitkijkend dat ik niet iemand voor de voeten liep.  

Soms was ik op weg naar de receptie om iets te vragen, maar als ik dan de manager zag staan, liep ik terug naar mijn praktijkruimte en wachtte ik tot hij weg was. Zo bang was ik voor iemand die ‘boven mij stond’ Als een schichtige muis die op haar weg ineens een kat ziet en niet weet hoe snel ze zich uit de voeten moet maken.

Ik weet nog dat ik meer dan 25 jaar geleden als leerling-opticien werkte en op werkbesprekingen helemaal dichtklapte. En me zo ongelukkig voelde met mijn sensitiviteit waarmee ik alles oppikte van iedereen, maar dacht dat het aan mij lag om dat ik ‘nu eenmaal heel gevoelig was en me zo snel iets van anderen aantrok’. Uiteindelijk kwam ik in de WAO terecht omdat ik ‘overspannen’ werd. Gebruikte bijna 20 jaar antidepressiva (al vanaf mijn 20ste) omdat ik de wereld niet aankon. Er werd gezegd dat ik zwak was en me meer moest harden.

Al die dingen die mensen over me zeiden was ik gaan geloven in de loop der jaren. En dus werd de weinige eigenwaarde die ik nog had, meer en meer de kop ingedrukt.

Als ik toen genoegen had genomen met ‘ik ben nu eenmaal zo’ dan had ik niet het fantastische bedrijf gehad dat ik nu heb. Was ik niet de shiatsu/massage therapeut geworden die vanuit haar hart en vanuit verbinding werkt. Was ik nu niet de  passievolle coach  die het heerlijk vind om vrouwen te helpen hun kracht te vinden en het heerlijk vind om workshops en trainingen te geven. 

Gelukkig ontdekte ik steeds meer dat ik me, als ik mijn kracht stond en deed wat ik echt fijn vond om te doen, ik me heel goed voelde. Dus was het mijn taak om te ontdekken hoe ik beter en beter in mijn kracht zou komen, zodat ik niet meer die grijze, bange muis zou zijn.

Een hele grote doorbraak kwam er tijdens de Omega Healing Coach opleiding (nu al weer 8 jaar geleden) Een collega deelnemer waar ik mee oefende zei tegen een assistent-trainer dat ik heel snel had ontdekt waar de kern van haar probleem zat. De assistent-trainer maakte toen de opmerking:’ Ja maar zij is ook heel goed. Volgend jaar is zij ook een van de assistent-trainers. Let maar op’

Dat was het moment dat ik letterlijk dacht: ‘Dan moet ik echt wel goed zijn. Als zíj dat zegt.’ Want eerlijk gezegd was het een assistent-trainer met heel veel ervaring en iemand waar ik echt tegenop keek destijds.

Tijdens diezelfde opleiding kreeg ik van andere (assistent-)trainers ook de bevestiging dat ik goed bezig was en dat ik het echt in me heb om een fantastisch goede coach te zijn die met passie en kennis mensen in hun kracht kan zetten en laten stralen. 

Ik durfde voor het eerst echt te gaan geloven dat ik goed ben en een groot verschil kan maken in mijn eigen leven en de levens van anderen. En ja het volgende jaar wás ik assistent-trainer en begeleide ik tijdens de opleiding mijn eigen groep van 12 deelnemers. Heerlijk voelde dat! En dat voor iemand die altijd dacht verlegen te zijn.😁

Nu gebruik ik dagelijks ‘Ik ben’ statements. Om mezelf af te stemmen met de kracht in mij en de kracht van het Universum. En ik kan je vertellen dat dat heerlijk voelt. Om zulke krachtige statements uit te spreken en op die manier je Onderbewuste te programmeren. 

Nogmaals de kracht van ‘Ik ben’ statements is heel groot. Dus kun je het beter op een positieve manier inzetten.  Als ik jou nu bijvoorbeeld zou horen zeggen: ‘Ik ben bang dat ik het niet kan’ zou ik je aanraden om dat statement te veranderen/om te buigen in iets als: ‘Ik ben de persoon die de moed heeft om het anders te doen’ ‘Ik ben nu eenmaal zo” wordt bijvoorbeeld: ‘ Ik ben de persoon die van uitdagingen houd en steeds zoekt naar hoe het anders kan’ of ‘Ik ben de persoon die ervan overtuigd is dat hoe dingen in het verleden waren, niet bepalen hoe het nu is of hoe de toekomst zal zijn’

Is er iets in je Nu niet zoals je het wilt? Let dan eens op wat je steeds weer over jezelf vertelt en welke ‘Ik ben’ statements jij dag in dag uit gebruikt. En ga dan jezelf een ander verhaal vertellen. Schrijf op hoe jij zou zijn in de meest perfecte situatie. Wie ben je dan? Wat doe je dan? Met wie ben je dan? Waar ben je dan? Beschrijf zoveel mogelijk details.

En stem je elke dag af op het leven dat je wilt. Schrijf minstens 20 positieve ‘Ik ben’ statements op. En vul dat steeds weer aan.  

Ik ben zo dankbaar voor het gesprek wat ik een dikke week geleden opving. Het liet mij even terugkijken naar de oude ‘Ik ben’ statements die ik achter me gelaten heb. Je kunt echt veranderen. Ik voel en weet dat jij dat ook kunt! 

Als je echt wilt ontsnappen uit de cirkel waarin je jezelf gevangen hebt gezet, dan lukt dat. Tuurlijk is daar moed voor nodig, maar als jij ook diep van binnen voelt dat je beter bent dan wat je altijd hebt verteld tegen jezelf, beter dan wat anderen altijd zeiden over wie jij bent, dan komt de dag dat je gewoon in het diepe springt en voor jezelf kiest. En dan blijkt ineens dat jij dingen kunt die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Als je wilt kun je altijd, vrijblijvend, contact met mij opnemen om te kijken hoe ik jou kan helpen zodat jij ook in jouw kracht stapt en een leven waar je blij van wordt gaat krijgen.

Voel je na het lezen van mijn blog dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

Wanneer kies jij voor jezelf?

Gordon gaat trouwen…. dus niet.

Meer dan 2 miljoen kijkers zagen het gebeuren en waren er getuige van dat Gordon uiteindelijk besloot niet te trouwen. En ik moet toegeven: ik heb ook gekeken.

En nu breekt het geweld los. Kranten schrijven dat kijkers zich massaal bedonderd voelen.
Ik las zelfs een reactie van iemand die weken van haar leven verspild had aan het kijken naar deze poppenkast en nu maar aan de drank gaat. (Lijkt me erg triest het leven en het sprookje van een ander nodig te hebben om van de drank af te blijven)
Of reacties dat het alleen maar om de kijkcijfers gaat. (Je hoeft niet te kijken)

Heel begrijpelijk dat mensen zo reageren, want ze geloven nog in een sprookje met het einde ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Vaak zitten ze zelf ook niet echt in een sprookjesleven en dan ga je het maar buiten jezelf proberen te halen. Weerspiegelt dit programma niet wensen en dromen die wij allemaal zelf hebben, maar die velen van ons niet durven na te jagen? Niet waar durven te maken?

Je zou dit alles ook heel positief kunnen zien. Gordon heeft uiteindelijk voor zichzelf gekozen. En is dat niet het alle belangrijkste wat er is? Trouw zijn aan jezelf?
Tuurlijk had hij om de kijkers te plezieren één van de mannen kunnen trouwen. En dan na een poosje weer kunnen gaan scheiden. Maar is dat dan oprecht? Ik denk het niet.  Sowieso was deze lawine van negativiteit dan alsnog gekomen op het moment van scheiding.
En hoe vaak hebben we dat al niet zien gebeuren na programma’s als ‘Who wants to marry a Miljonair’

Nogmaals heel eerlijk: ik ben ook niet altijd een fan van Gordon. Zeker niet als ie zwartgallige grappen maakt. Maar als ik dan verder kijk, zie ik een man die eigenlijk heel graag gezien en gehoord wil worden. Die eigenlijk op zo’n manier schreeuwt om aandacht, maar diep van binnen heel eenzaam en verdrietig is.

Daar hoef je geen psycholoog voor te zijn, maar zelfs een hele goede coach ziet dat 😉

Maar doen we dat niet allemaal? Schreeuwen we niet allemaal op de één of andere manier om aandacht? Zijn we niet allemaal iets te kort gekomen in ons leven? En hopen we niet bijna allemaal dat een ander ons kan geven wat we zo ontzettend missen?

Gordon is in mijn ogen een man die nu oprecht heeft gekozen en zijn hart heeft gevolgd. En tuurlijk werd ie verscheurd door onzekerheid en twijfel. Beide mannen waren zo verschillend. De spannende, sexy Manuel en de rustige Rogier. Beiden spiegelden zij een kant van Gordon. Want als ie iets in deze serie heeft laten zien is dat hij zeker ook zijn rustige kant heeft. Zich graag wil settelen. Dat is het jongetje in hem dat zich graag gekoesterd ziet. Maar uiteraard heeft ie ook nog dat kleine ondeugende jongetje in zich. En dat werd heel mooi gespiegeld in Manuel.

En zegt al die kritiek die er nu is niet alles over de mensen die zo reageren?
Spiegelt Gordon niet alle mensen die eigenlijk heel graag voor zichzelf zouden kiezen, maar die het niet durven? Die meegaan in wat er van hen verwacht wordt? Zoals ze nu ook verwacht hadden dat Gordon zou trouwen. Want dan klopt hun wereld in elk geval weer. Dan kun je nog blijven geloven in sprookjes. “En nu heeft Gordon dat geloof in één keer vernietigd.” Ik zet dat bewust tussen haakjes, want dat heeft Gordon niet gedaan.
Dat doen we zelf. Wij zijn op een bepaalt moment gestopt in onze dromen en wensen te geloven en voor onszelf te kiezen.

Vaak zijn we gestopt onze dromen waar te maken om een ander te pleasen. Want wat zou er gebeuren als we net als Gordon ons hart zouden volgen en voor ons zelf zouden kiezen?
Waarschijnlijk zijn er dan heel veel mensen om ons heen die zich gekwetst voelen, omdat we hen loslaten. Maar geven we ze daarmee niet de kans om zelf ook te gaan groeien?

Ook dat zie je nu terug in de nasleep van de serie. Gordon besluit om geen van de twee mannen te kiezen. Dus ze los te laten.
En nu al wordt er gesproken over een speciale serie voor Rogier. Om voor hem een man te vinden. Wat er ook gebeurt, ik ben er van overtuigd dat Rogier hier nog sterker uit gaat komen.
Datzelfde geldt voor Manuel. Maar eigenlijk mag je dat ook niet hardop zeggen, want ‘die Manuel is maar een jongen met gladde praatjes’
En toch zeg ik het hardop: Ik hoop dat zowel Gordon, Manuel en Rogier hier veel sterker uitkomen. Dat het hen allen gaat geven wat ze allemaal zo ontzettend verdienen. Dat ze alle drie hele mooie mensen zijn, die het waard zijn om gelukkig te zijn.

Kijk eens heel eerlijk naar je eigen leven. Heb jij dromen opgegeven? Wanneer heb jij voor het laatst voor jezelf gekozen?

Ik zie het zo vaak om me heen. Zowel bij cliënten als bij mensen in mijn privé leven.
En dat is voor mij weer een trigger om hen te laten zien dat het anders kan.
Zelfs nu heb ik de neiging om Gordon te benaderen om hem voor te stellen een poosje met mij te gaan werken. Zodat hij eerst het geluk in zich zelf gaat vinden en dan vanuit die heelheid kan kiezen voor een relatie. Een relatie waarbij men elkaar stimuleert om te groeien en zichzelf te zijn. Uiteraard zijn Manuel en Rogier ook welkom voor een gesprek met mij 🙂
Als ik iets geleerd heb in mijn leven is het wel dat je eerst voor jezelf moet kiezen en dan vanuit die kracht alles aan een ander kunt geven zonder jezelf te verliezen.

Ik wil je aanraden om eens niet vanuit boosheid, kritiek te reageren, maar vanuit je hart. Om te zien dat de ander, waar je zo fel op reageert, alles zegt over waarin jij nog mag groeien. Dat de ander niets meer is dan een spiegel. Niets anders is dan contrast, om jou te laten zien wat jij wilt.

Toen ik mensen de ruwe versie van deze blog liet lezen waren er ook mensen die gingen vertellen dat ze ‘dit soort programma’s belachelijk vonden’ of ‘dat ze mijn blog nog niet gelezen hadden, maar dat ze vonden dat het feit dat ik gekeken had zonde van mijn tijd vonden’.

Het gaat in dit blog niet om het programma van Gordon. Het gaat erom of jij eerlijk naar jezelf kunt en durft te kijken en ontdekt wanneer jij voor het laatst echt voor jezelf hebt gekozen. Dat jij voor jezelf durft te kiezen en je waarheid durft te spreken.
Het Universum laat je dat op allerlei manieren zien, zodat jij kunt groeien. Zelfs via een serie als ‘Gordon gaat trouwen, maar met wie?’
Het is aan jou om de tekens en signalen te herkennen en er iets mee te doen. Het is maar hoe je er naar kijkt.

Wil jij graag groeien en de persoon zijn die je diep van binnen bent, maar die je er  nog niet uit durft te laten komen omdat je bang bent voor de kritiek van anderen?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

 

 

Seksuele Intimidatie #metoo

De media staat bol van de discussie over Seksuele Intimidatie. Het is tijd dat vrouwen het niet langer pikken om door een man seksueel geïntimideerd te worden. En het beperkt zich niet alleen tot de werkvloer. Ook in de privésfeer bestaat het. Zelfs in relaties.

Ik weet ook uit ervaring wat het met je doet.

Tot nu toe gaat het in de media vooral over de situaties op de werkplek. En dat zorgde eerst nog niet voor herkenning bij mij. Tot ik vanochtend ook eens ging kijken wat de wettelijke omschrijving van Seksuele Intimidatie is: “Seksuele Intimidatie is iedere vorm van toenadering of seksueel gedrag wat door het slachtoffer als ongewenst wordt ervaren. Seksuele Intimidatie is strafbaar wanneer die gepaard gaat met ongewenste ontuchtige handeling”

Gek is het eigenlijk wel dat ik totdat ik die omschrijving las, mezelf erop betrapte dat hetgeen ik had meegemaakt bagatelliseerde, omdat het in de privésfeer was gebeurd. Maar hoezo zou dat minder ‘erg’ zijn als dat het op de werkplek gebeurde.

Ik weet uit ervaring dat zelfs een partner je seksueel kan intimideren. Zeker als je zelf het gevoel hebt, afhankelijk te zijn van de partner.

Ik ken veel vrouwen die in zulke situaties zitten. Die ook dag in, dag uit, maand in maand uit, jaren langs laten intimideren door hun partner. En tegen hun zin tot seks gedwongen worden. Of zich laten kleineren met seksueel getinte opmerkingen in het bijzijn van vrienden van de partner.

Ik ken vrouwen die het op de werkplek is overkomen. Die in het nauw gedreven worden door een hogergeplaatste.

Ik weet uit ervaring wat het met je doet. Ik voelde me heel erg klein en nietig. Voelde me vies. En vooral niet begrepen. Als ik het al eens aan iemand vertelde, kreeg ik steevast de reactie: ‘waarom ga je dan niet weg?’

En dit nu opschrijven geeft zelfs ook weer een onbehagelijk gevoel. De kans is groot dat ook nu mensen met allerlei opmerkingen en kritiek komen. Zo van: ‘ ja maar dit is anders, want als het je baas is dan is het erger omdat je niet zo maar van baan kunt veranderen’ of ‘als het je baas is, dan kan je wel je droombaan of carrière vergeten als je er tegen in gaat en dat is toch anders dan in een relatie’

Alsof als het je in de privésfeer gebeurt minder erg is. Ook daar kunnen dingen meespelen als dromen die uiteen zullen vallen als je er niet in mee gaat. En als je in zo’n relatie zit, stap je er ook niet zomaar uit, omdat er veelvuldig gedreigd wordt met de meest vreselijke dingen als je ook maar uit de relatie wilt stappen.

Nogmaals mijn mening is dat het één niet minder erg is dan het ander. Elke situatie waarin iemand gedwongen wordt om iets toe te laten wat ie niet wil, is even erg!

Ja mensen zullen van alles op te merken hebben als je eindelijk naar buiten durft te komen met wat jou is overkomen. Maar dan denk ik nu: ‘ja het is waar, ‘de beste stuurlui staan aan wal’.

Wees blij dat het jou niet is overkomen, maar verplaats je eens in een ander die het wel is overkomen in plaats van kritiek te geven of het af te doen met ‘je had wel weg kunnen gaan’ of ‘ik had dat niet zo ver laten komen’. Laten we alsjeblieft elkaar meer vanuit liefde en warmte benaderen.

Dat mensen kritiek zullen hebben ja dat is zo, maar toen ik het op een eerder moment aan mensen vertelde, die ik gevoelsmatig vertrouwde, kreeg ik juist lovende woorden, zoals ‘wat goed joh dat je dat hebt overwonnen’, ‘wow, ik vind je nu nog sterker dan ik altijd al vond’

Laat de kritiek die een ander heeft je niet tegenhouden om jouw waarheid te spreken en te zeggen wat jou is gebeurd en hoe jij je daarbij voelt. Laat je niet tegen houden om in jouw Grootsheid te stappen.

De kritiek zegt meer over de ander dan over jou. Als ik me wat zou aantrekken van wat anderen te zeggen hebben, had ik deze blog niet eens geschreven. Maar ik voelde zo dat deze woorden er uit moesten, dat ik achter mijn laptop ben gaan zitten om te schrijven. Dus houd jij je alsjeblieft niet langer klein om wat een ander van jou zou kunnen denken!

De laatste keer dat het mij gebeurde in een relatie is de aanleiding geweest dat ik met mijn zelfbewustwording reis ben begonnen. Zodat me dit nooit weer zou gebeuren. Niet uit boosheid, verdriet of verbittering, maar vanuit mijn Innerlijke Kracht. En geloof me die kracht hebben we allemaal in ons.

Ik ben boeken gaan lezen, workshops en trainingen gaan volgen. Coaching opleidingen gaan doen. Tijdens mijn opleidingen werd je echt uitgenodigd om ook je eigen stukken te helen. Dat heb ik gedaan. Ik ben de diepte ingegaan. Door alle pijnlijke stukken gegaan. In de eerste instantie om me zelf  te helen, sterker te maken en mezelf in mijn kracht te zetten. En daarna om andere mensen te laten ontdekken dat zij die kracht ook in zich hebben.

Het is volgens mij niet voor niets dat deze zaken nu allemaal naar boven komen.

Er gebeurt ook energetisch veel op dit moment. Aan alle kanten voelt het of we steeds dichter bij een omwenteling komen. Er zat de afgelopen tijd iets in de energie van de aarde, wat er voor zorgde dat we net dat duwtje in de rug krijgen. Die energie geeft drang tot handelen. En deze energie gaat nog door.

Maar deze energie brengt ook gevoelens naar boven van ‘het helpt toch niet’, het heeft geen zin’. Op die momenten van is het belangrijk om weer terug te gaan naar je innerlijke zelf en jezelf af te vragen wat jij wilt. Welke sprong in het diepe jij nu wilt wagen, zodat je verder komt, in plaats van te blijven waar je bent.

Laat zien hoe Groots jij bent en heb er vertrouwen in dat het nu de tijd is om je kracht weer terug te nemen.

Door hetgeen mij is overkomen, is het mijn missie geworden om vrouwen d.m.v. mijn coaching zichzelf zo sterk maken vanuit hun Innerlijke Kracht, zodat ze zich niet afhankelijk voelen van een man, in welke positie dan ook.

Als coach en ervaringsdeskundige geef ik graag mee dat het heel belangrijk is om je Innerlijke Kracht te vinden en op die manier te helen wat je hebt meegemaakt. Ik zeg altijd: Zodra je jouw verhaal na goede begeleiding kunt vertellen zonder emoties is het echt geheeld. (Dit is anders dan je verhaal emotieloos kunnen vertellen vanuit een soort overlevingsstrategie)

Is het echt geheeld dan is het een hoofdstuk uit een boek in je verleden, maar heeft het geen invloed meer op je heden. Zolang je nog emoties hebt over hetgeen gebeurd is, heeft de ander die jou iets heeft aangedaan in feite nog steeds macht en ben jij nog steeds het slachtoffer. Daarboven uitstijgen maakt je zo sterk! Dan ben je geen slachtoffer meer maar de Overwinnaar! (Dit geldt overigens niet alleen voor dit onderwerp)

En ik ben echt niet Superwoman. Als ik het kan kan jij het ook om uit te stijgen boven hetgeen jij hebt meegemaakt. Het is nu duidelijk de tijd dat vrouwen laten zien dat ze sterk zijn. En hun Grootsheid mogen laten zien. Het is tijd voor jou! #metoo

Heb jij mijn steun in de rug nodig, aarzel dan niet en neem contact met me op!

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen. En het helpt ook vrouwen die misschien nog niet zo ver zijn om zich gesteund te voelen door de woorden die jij schrijft.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

Waar werd jij blij van als kind?

Afgelopen zondag werd ik wakker met allerlei gedachten in mijn hoofd. Het was niet zozeer dat er allerlei kwartjes vielen, maar dat de kwartjes op een rijtje vielen. 

Het leken eerst allerlei onsamenhangende dingen te zijn.

Ik dacht aan het gesprek wat ik met een cliënte had over David Cassidy en Floris (Rutger Hauer)

(Voor de jongere lezers 😉: David Cassidy was rond 1970 een tieneridool. Hij werd vooral bekend met zijn rol in de tv serie ‘The Partridge Family’. Floris was een Nederlandse serie op tv in 1969, met in de hoofdrol Rutger Hauer (die later ook in  de Nederlandse speelfims ‘Turks Fruit’ en ‘Soldaat van Oranje’ speelde) Een serie met ridders en bandieten die zich afspeelt rond 1500.)

We haalden allerlei herinneringen op. Over hoe verliefd je als jong meisje was op Floris. (ik was toen 10 jaar). Ik weet ook nog dat ik jaren later als receptioniste in een ziekenhuis werkte en Rutger Hauer ineens voor de balie stond. Bijna magisch was dat moment  🙂

Ook vertelde ik aan de cliënte dat ik in de tijd van Floris veel met buurtkinderen speelde die veel jonger waren. Ze trokken heel erg naar mij toe en we speelden vaak ‘schooltje’, maar de mooiste tijd hadden wij als we ‘Florisje’ speelden. Ik was dan degene die het verhaal bedacht wat we gingen spelen en uiteraard 😉 was ik ook altijd Floris.

En wat David Cassidy betreft vertelden we elkaar dat we onze slaapkamer vol hadden met foto’s, posters etc. Dat je bijvoorbeeld niet op het behang van je kamer met plakband posters op mocht hangen, maar dat je dat dan met spelden deed, wat vervolgens allemaal gaatjes in het behang veroorzaakte. 

Ik vertelde ook dat ik destijds hele verhalen schreef met David in de hoofdrol. En dat ik die verhalen en plakboeken een paar maanden geleden weer tegen was gekomen toen ik de zolder op ruimde. Heel bewust heb ik die boeken toen bewaard. Ik weet nog dat ik dacht: “deze moeten blijven. Daar heb ik zoveel energie ingestopt destijds als 13 jarige. Dit hoort gewoon bij mij.”

Heerlijk om zo weer herinneringen op te halen over een tijd die wij beiden zo bewust hadden meegemaakt.                                      

En ineens vielen zondagochtend de kwartjes op een rij.

Ik vraag vaak aan mijn coaching cliënten wat zij het liefste zouden doen als ze heel diep in hun hart kijken. Als ze niet niet weten wat ze willen, dan zeg ik vaak: ‘Kijk eens naar wat je graag als kind deed. Welke hobby’s had je, waar werd je blij van?’

Het eerste kwartje lag op zijn plaats: Ik had altijd jongere buurtkinderen om me heen. En ik vond het heerlijk om de leiding te nemen. Ze kwamen steeds vaker omdat het zo fijn was om met mij te spelen. Ik vond het heerlijk om verhalen te vertellen en hen dingen te leren.

En in de tijd met David Cassidy (ik was toen 13) leefde ik me helemaal uit in het schrijven van een zelfverzonnen verhaal over hem. Uiteindelijk werden het 3 delen. Ik herinnerde me nu dat ik het op de MAVO heb laten lezen aan een leraar. Gewoon omdat ik er zo trots op was! 

Dus als je me vraagt waar werd ik als kind blij van: Schrijven, verhalen vertellen en andere kinderen lesgeven, leiding geven en inspireren met mijn verhalen.

Ik dacht aan mijn trainingen die ik heb gevolgd van mijn grote voorbeelden. Zelfs nu komen hun namen nog vaak in mijn gedachten. Roy die dingen verkondigd waarvoor ie door veel mensen wordt afgebrand. Terwijl ik meer en meer zie dat de dingen die ik van hem leerde vanaf 2006 en toen al goed voelden, nu steeds meer erkent worden als zijnde bewezen. Hij is zijn tijd vaak ver vooruit en dat levert zeker in een land als dit veel kritiek op. 

René die mij ‘besmet’ heeft met de liefde voor alles wat te maken heeft met de Onderbewuste Mind en daaruit voortvloeiend Hypnose. Ron een fantastische leraar die mij ook geleerd heeft voorbij je oordelen te kijken. Open te staan en dat dan de mooiste dingen kunt leren en ervaren. Allen leerden ze mij kritisch te kijken naar wat we allemaal horen en vaak als waar accepteren. 

Alle drie hebben ze mij het voorbeeld gegeven om je hart te volgen en te staan voor waar je in geloofd. Zij hebben mij enorm geïnspireerd toen ik begon met mijn zoektocht naar wie ik ben en wat mij gelukkig maakt.

En zondagochtend realiseerde ik me dat ik nu precies doe waar ik als kind al blij van werd. Ik doe nu waar mijn hart van in de fik staat.

Tijdens de contacten met cliënten, of het nu is tijdens een workshop/training, 1 op 1 coachen of tijdens een andere sessie, vind ik het fijn om mensen anders naar dingen die ze meemaken te laten kijken, te inspireren.

Te inspireren met verhalen over hoe dingen zijn gelopen in mijn eigen leven, zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor wat er kan veranderen als jij op een dag voor jezelf kiest.

Ik heb later die ochtend de boeken over David Cassidy weer van de zolder gehaald. Met een kopje thee erbij zitten lezen over de mooie fantasieën van een een dertienjarige. En dat gaf me ook weer zulke bijzondere inzichten (waarover in een volgend blog 🙂)

Het is nu meer dan eens duidelijk voor me: ik moet nu echt mijn boek gaan schrijven over mijn zoektocht naar een fijn leven vol geluk. Niet langer uitstellen. Niet bang zijn voor de stof die het boek misschien kan doen opwaaien. Mijn waarheid spreken en me niet laten tegen houden door kritiek welke misschien kan komen. Hoe heerlijk is het dat ik me steeds vrijer voel om te zeggen wat ik voel denk en geloof. Geïnspireerd door mijn helden, en de dertienjarige ik.

Mijn boek schrijven! Zodat ik nog meer vrouwen kan inspireren om voor zichzelf te kiezen en het leven van hun dromen te creëren. Dit is mijn commitment aan al die super vrouwen die in hun Grootsheid willen stappen.

Wil jij niet wachten op mijn boek met inspiratie? Wil jij nu voor jezelf kiezen en voluit gaan leven zonder angsten en beperkende gedachten?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

Doorbreek de kettingen die jou vasthouden!

Waarom blijf je zitten in een situatie die je ongelukkig maakt?

Mij is vaak gevraagd: waarom bleef je bij zo’n man die je geestelijk, emotioneel en lichamelijk mishandelde?

Dat is een goede vraag en ik geef zelf dan altijd het antwoord: omdat ik in die tijd niet genoeg van mezelf hield en dacht op de één of andere manier iemand nodig te hebben om gelukkig te zijn

En nee, ik kwam niet uit een gezin waar geweld normaal was. Ik kwam uit een liefdevol gezin. In het gezin waarin ik opgroeide was ook geen alcoholmisbruik, dus dat was ook niet een patroon wat voor mij normaal was, toen ik een man ontmoette die heel erg veel dronk.

En nee, ik ben niet dom. Ik zeg achteraf ook vaak dat ik veel intelligenter ben dan hij was. Hij kon (onbewust) maar één ding doen om met mij op hetzelfde niveau te komen en dat was door mij nog kleiner te maken dan ik me op dat moment diep van binnen, emotioneel gezien, voelde. Onbewust zag ie zijn eigen tekortkomingen en dat is natuurlijk heel confronterend. Dus in plaats van naar je zelf te kijken is de enige manier die de je dan nog hebt, de ander aanvallen. Die ander de schuld geven van hoe jij je voelt. Dat is wat ie onbewust deed.

Oké, ik was zeker op vele momenten niet gelukkig, maar er waren ook goede momenten. Momenten waarop de droom van het hebben van een man en een kindje bijna uit leken te komen. (zie ook mijn blog dat ik eerder heb geschreven). En dat houdt je dan ook in de relatie waarvan je ook heel duidelijk voelt dat dit zeker niet een goede man voor je is. Je bent eigenlijk continue in gevecht met je verstand en je gevoel

En pas jaren later, toen ik o.a. diverse coaching opleidingen deed, leerde ik over het Onderbewuste en de Comfortzone. En over de Wet van Aantrekking. 

Je Onderbewuste houdt niet van veranderen en houdt de situatie liever zoals ie is. Ook als is die situatie verre van ideaal, het is voor je Onderbewuste veilig. Je weet weet wat je hebt, en je weet niet hoe het zal zijn als je die stap zet buiten die situatie die je Comfortzone is geworden.

Natuurlijk zei ik na de zoveelste ruzie weer tegen mezelf dat het nu genoeg was en dat als de mogelijkheid zich voordeed ik weg zou gaan. Maar hij was binnenvaartschipper en soms lagen we met het schip in de middle of nowhere en kon ik niet zomaar weg. En ik had mijn huisdieren aan boord. Die kon en wilde ik ook niet zomaar achterlaten.

Ik was onzeker en op bepaald moment ook letterlijk bang voor de gevolgen als ik wel weg zou gaan.

En hij was ook lief en kon zeker ook zorgzaam zijn. Hij dronk veel, maar ik was lange tijd nog steeds heel diep van binnen er van overtuigd dat met mijn liefde ik hem wel kon helpen.

Zie je wat er allemaal gebeurd op zoveel bewust als onbewust niveau? Je kunt bewust nog zoveel bedenken maar het Onderbewuste zal met steeds meer argumenten komen waarom je toch maar beter kunt blijven zitten waar je zit. En dat doet het niet omdat het een hekel aan je heeft, maar juist omdat het je wil beschermen. Behoeden voor een nog groter gevaar.

Nu begrijp ik dat als je niet van je zelf houdt, je ook mensen zult aantrekken die niet van zichzelf houden en dus ook zeker niet van jou kunnen houden. Dat je als jij denkt dat je iemand nodig hebt om liefde te krijgen, je eigenlijk heel leeg van binnen bent en je dus ook alleen maar leegte te geven hebt. En als die ander dus net zo is, krijg je dus ook alleen maar gebakken lucht (leegte) van de ander.

Het lijken zulke cliché’s dat je eerst van je zelf moet houden om van een ander te kunnen houden, maar het is echt waar.

Op het moment dat jij iets wilt aantrekken vanuit een gevoel van leegte, een gevoel van tekort, zal het Universum reageren met jou meer dingen te geven die jouw leegte en tekort laten zien. Het gelijke trekt het gelijke aan. Dat is een Universele wet. Dat heeft alles met energie, met vibratie te maken. Het Universum laat alleen maar zien waar jij aan denkt, waar jij je focus op hebt. En dat doet het Universum niet om jou te plagen, maar om jou te laten zien waar jij kunt groeien. 

Om dus andere dingen aan te kunnen trekken zul je eerst zelf moeten veranderen

En dan zowel op bewust niveau als onbewust niveau. Als je Onderbewuste en Bewuste niet hetzelfde willen, blijf je jezelf steeds saboteren. 

Ontdekken wat er in je Onderbewuste aan (belemmerende) overtuigingen zit opgeslagen is niet moeilijk te ontdekken. Kijk maar om je heen naar wat je nu in je leven hebt. Dat heb je allemaal gemanifesteerd door eerdere gedachten die je hebt gehad.

Dus ervaar je nu te weinig liefde? Dan is de kans heel groot dat er in jouw Onderbewuste een overtuiging zit dat jij te weinig van jezelf houdt, omdat je misschien wel heel diep van binnen er van overtuigd bent dat jij niet de moeite waard bent om van gehouden te worden.

Zolang dat worteltje er niet uitgetrokken wordt, blijft het plantje terug komen.

Dat zelfde geldt voor alles waarvan jij in je leven een tekort ervaart: geen werk of werk waar je blij van wordt. Geen geld of niet genoeg geld. Geen relatie  of niet de juiste relatie. Geen liefde. 

En dan kun je positief gaan denken of affirmeren tot je een ons weegt. Maar zolang dat worteltje er nog zit zul jij alle zeilen bij moeten zetten en dan nog komt er een tijd dat je jezelf weer onbewust gaat saboteren.

Je zult bijvoorbeeld niet de juiste acties gaan ondernemen om wel je droomleven te manifesteren. Je roept het dan wel elke dag maar zodra je tot actie moet komen, bedenk je bijvoorbeeld dat je nu toch eerst je huishouden op orde moet maken. Of dat je nu maar een uurtje hebt, en morgen veel meer tijd om actie te ondernemen. 

Of je vertelt je zelf dat je nu toch echt geen geld hebt om die leuke cursus of training te gaan volgen. Je zou het wel willen, maar nu komt het niet uit. Of de datum waarop ie gegeven wordt komt niet goed uit. Is te snel of nog te ver weg om nu te kiezen er naar toe te gaan. 

Of het lijkt nu toch echt te gaan lukken, maar dan komt dat stemmetje naar boven dat zegt: ‘Dit is te mooi om waar te zijn. Dit is vast beginners geluk, dit kan vast niet lang zo door gaan’ En voor je het weet krijg je precies waar je om vraagt. “zie je wel, ik wist het. Dit kon niet goed gaan”

Gelukkig hoef je niet meer jaren in therapie om zo’n worteltje te vinden en er uit te trekken. Er zijn veel mooie methodes die ook jij kunt leren of kunt ervaren, om die worteltjes te herkennen en dan eruit te trekken.

Zelf kom ik ook nog wel weer eens worteltjes tegen en dan roep ik de hulp in van mijn coach. Of ik vraag een collega die Access Bars™ geeft, of ze mij een behandeling wil geven. Dan gaan we lekker uitwisselen en helpen zo elkaar weer verder niet langer in de stroop te zwemmen of tegen de stroom in te zwemmen. Er komt weer ruimte waardoor er weer nieuwe dingen kunnen ontstaan. En in het slechtste geval hebben we elkaar dan in elk geval een fantastisch ontspannen behandeling gegeven 🙂

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren, zodat jouw leven ook mooier wordt?

Zou jij ook graag willen leren hoe je zelf je droomleven kunt gaan leven? Kijk dan even in het menu van mijn site bij Inspirerende workshops en ontdek wat er mogelijk is.

Wil je liever één op één coaching en voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Of wil je zelf ervaren wat een Access Bars™ sessie voor jou kan betekenen? Hoeveel er weer in jouw leven kan gaan stromen? Maak dan een afspraak via onderstaand contact formulier.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

Durf jij nog te dromen?

Ik had een droom…….. En ik heb nu nog een droom, maar wel een heel andere 🙂

Als jong meisje had ik een droom. Ik zou trouwen met een hele lieve man en dan samen kindjes krijgen. En vooral zouden we dan lang en gelukkig leven.

Ik weet nog dat ik een jaar of 10 was en dat ik buurmeisjes had die begin 20 waren. Voor hen kwam dan die ene dag dat ze vanuit hun ouderlijk huis opgehaald werden door hun toekomstige man. Ik zag ze dan stralen in hun mooie bruidsjurk. Dat wilde ik later ook als ik groot was!

Het is er nooit van gekomen. Mijn leven had andere dingen voor mij in petto. Hoewel: even leek het er op dat mijn grote droom nog uit zou komen. Een droom die later in een nachtmerrie veranderde. Maar die me uiteindelijk hele andere dromen zou geven. Dromen die veel groter en krachtiger zijn.

Vele vriendjes verder ontmoette ik een man die dolgraag met mij wilde trouwen. Ik had hem ontmoet via via en had al veel goede dingen over hem gehoord. Het zou een lieve, hardwerkende, zorgzame man zijn.

Vanaf het moment dat ik hem ontmoette was ik al helemaal weg van hem. De eerste echte afspraak liep anders dan gepland. Hij belde af omdat ie ziek zou zijn.

Ik was teleurgesteld. Maar de vriendin die hem aan mij had voorgesteld, stelde voor dan samen naar zijn huis te gaan. Dus zaten we even later bij hem in huis. Achteraf gezien heb ik wel eens het idee gehad, dat dat niet zo’n goed plan was geweest. Maar goed, zo liep het.

Eigenlijk was dat eerste keer van de vele keren die nog zouden volgen dat ik me teleurgesteld voelde als ie weer eens niet een afspraak nakwam. Hij beloofde me heel veel en in 9 van de 10 gevallen kwam er niets van zijn beloften uit.

Nadat we elkaar 2 weken kenden, vroeg ie mij ten huwelijk. Niet dat we direct zouden gaan trouwen, maar zodra hij zijn leven en werk weer op regel zou hebben. Het kleine meisje in mij zei direct ‘ja’. En hij wilde heel graag een kindje met mij. Dus het leek er op dat mijn droom toch nog uit zou komen. Ik was inmiddels 38 en dichterbij mijn droom dan ooit.

Ondanks dat er een paar maand later ook al wel scheurtjes kwamen in het beeld van de Prins op het Witte Paard, bleef ik hoop houden dat het goed zou komen. Mijn verstand had al lang door dat het niet goed zou komen maar het kleine meisje in mij wilde het zou graag geloven.

Hij wist mij keer op keer heel erg te kwetsen. Maar hoe meer ik het beeld zag verdwijnen dat ik op een dag toch nog moeder zou worden hoe wanhopiger ik ook werd om er voor te zorgen dat hij bij me bleef. Zelfs op een dag dat ie zei dat ik ‘geen blijvertje’ was en dat ik het trouwen wel kon vergeten, en we daar een enorme ruzie achteraan kregen, bleef ik smeken om mij vooral niet in de steek te laten. 

Onbewust zorgde ik ervoor dat hij meer en meer macht over me kreeg. Hij begon me te isoleren van mijn familie en vriendinnen. En ik kwam steeds meer alleen te staan.

Dit heeft uiteindelijk zo’n 2 jaar geduurd en toen greep de enorme beschermengel op mijn schouder in. Het was tijd geworden om mijn kracht terug te vinden. Ik had genoeg geleerd en moest verder.

Hij werd verliefd op een ander en dat was mijn ontsnappingsroute! Op een dag met mijn hond wandelend, realiseerde ik me dat ik toch wel erg weinig van mezelf gehouden moest hebben, dat ik toe had gestaan had dat een ander me zo kon behandelen. En ik realiseerde me dat hij me niet in de steek had gelaten tijdens de relatie maar dat ik mezelf totaal in de steek had gelaten. Ik maakte met mezelf de commitment dat dit me nooit weer zou gebeuren en ik besefte dat ik met mezelf aan het werk moest.

Ik zocht hulp. Las enorm veel zelfhulpboeken en ging jaren later naar mijn eerste training van een leraar waarbij ik nog heel lang allerlei workshops en trainingen zou doen. Werd zelf assistent trainer bij meerdere van zijn seminars. Ik ging steeds meer voor mezelf kiezen en vond mijn eigen geluk! 

Ik had een verbitterde vrouw kunnen worden die niet meer in geluk en het leven zou geloven. Die geen dromen meer heeft. Maar ik wist de nachtmerrie om te buigen naar iets positiefs. Nu kan ik zelfs zeggen dat ik dankbaar ben dat dit allemaal op mijn pad is gekomen, omdat het me heeft doen groeien. En ik heb mezelf daardoor getransformeerd in de krachtige vrouw die ik nu ben.

Elke dag sta ik op met zin in een nieuwe dag. Ik geniet van mijn leven.  Weet wat ik wil en waar ik naar toe wil. Ik maak gebruik van de Wet van Aantrekking om mijn dromen te manifesteren. Ik kijk altijd naar de mogelijkheden in elke situatie. Wat brengt mij dichterbij het leven wat ík wil. Stem mijn keuzes af op mijn dromen die ik werkelijkheid wil laten worden.

Nog steeds laat ik me coachen door de beste coaches. Want elke goede coach heeft een coach.

Ik volg nog steeds bijzondere opleidingen. Zo ben ik sinds kort Access Bars Practitioner en ook met die training heb ik weer oude beperkende overtuigingen los kunnen laten. Opnieuw zit weer in een volgende positieve stroomversnelling daardoor.  (Wil je zelf ook ervaren wat een Access Bars Sessie voor jou kan betekenen, boek hier dan een een sessie bij mij.)

Met alles wat ik weer leer, kan ik jou verder helpen op jouw pad. Het pad om meer en meer te worden wie je diep van binnen bent. De persoon die onder al die belemmerende overtuigingen zit.

Steeds meer werd mijn nieuwe droom duidelijk: Vrouwen inspireren en coachen zodat zij ook voor zichzelf gaan kiezen en het leven van hun dromen gaan leven. Zichzelf niet meer te kort doen en een magisch mooi leven voor zichzelf creëren.

Ik wil jou laten inzien en voelen dat jij belangrijk bent. Dat jij er toe doet! Dat jij een verschil kunt maken in jouw leven en in het leven van vele anderen.

Dat jij op de één of andere manier bent gaan geloven dat je geen invloed kan uitoefenen in jouw leven. En dat je daardoor het gevoel hebt eerder geleefd te worden dan voluit te leven. Ik begeleid je graag terwijl we op zoek gaan naar wat jou tegenhoudt om voluit van je zelf te houden en leven te leven zoals het bedoeld is: Een leven vol overvloed op alle gebieden die jij maar wenst. Zodat jij op een dag jezelf ziet staan op de top van de berg en zegt: Ik heb een droom en ik zorg ervoor dat ie uitkomt! Wat er ook gebeurt! 

Ik begeleid je graag op weg naar die top van de berg. Juist door alle dingen die ik heb meegemaakt en uiteindelijk heb veranderd door wat ik geleerd heb, kan jij je stappen sneller zetten. Je hoeft niet eerst via allerlei omwegen te ontdekken wat wel en niet werkt. Ik sta achter je, moedig je aan en geef je nu en dan ook die liefdevolle schop onder de kont! 

Tijdens mijn coachingsessies stem ik af op jouw Hogere Bewustzijn en het Veld van Onbegrensde Mogelijkheden en kunnen we snel tot de kern van jouw problemen en uitdagingen komen. Jij kunt dan de stappen gaan zetten die er voor zorgen dat er weer magie in je leven is.

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren, zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Ik zit helemaal vast!

Herken je dat? Dat je niet meer kunt bewegen omdat er een spier verrekt is, of in de kramp geschoten is. Dat alles wat je doet pijn doet? Dat je zelfs niet kunt slapen van de pijn. 

Ik had dat een dikke week geleden. Mijn been zat helemaal in de kramp aan de achterzijde en zijkant. En oké, ik had al een paar week daarvoor gemerkt dat ik wat last van mijn heup had, zeker als ik opstond. Dan moest ik eerst even weer in beweging komen en dan ging het weer.

Maar op zondag werd het zo erg dat ik niet meer wist waar ik het zoeken moest van de pijn. Het lukte nog nauwelijks om hele korte stukjes met mijn hondje te lopen, maar dan wel met heel veel pijn. En ja, je mag het gerust weten: ik had het even heel zwaar met mezelf. Zeker in de nacht dat ik niet kon slapen van de pijn.

Een buurman van me belde me op en zei dat ie nog wel een diclofenac voor me had. Ik heb hem daar hartelijk voor bedankt, maar gaf aan dat ik dat zulke troep vind en echt niet wil slikken. Ook omdat ik weet dat dat niet de oplossing is. Dat is alleen maar symptoombestrijding. Heel lief bedoeld van hem, maar ik wist dat ik achter de dieper liggende oorzaak van deze verkramping moest komen, om het écht op te lossen.

Gelukkig kon ik snel terecht bij mijn fysiotherapeute en zij stelde me de vraag: ‘waar ben je op dit moment mee bezig?’

Ik vertelde haar van alle veranderingen die ik in mijn praktijk aan het neerzetten ben. Dat ik bezig ben pakketten samen te stellen voor de coaching die ik geef en dat ik daarnaast ook bezig ben blogs schrijven die steeds meer van mezelf laten zien. Laten zien hoe het leven was dat ik had, en hoe groot de verandering in mijn leven is sinds ik bezig ben met mijn zelfbewustwording en de Wet van Aantrekking

Vol enthousiasme vertelde ik van allerlei plannen die ik heb. Plannen om andere vrouwen ook in hun kracht te laten komen. Zodat zij in plaats van het gevoel te hebben te overleven weer echt gaan helemaal gaan stralen en het leven van hun dromen gaan creëren. Dat je elke dat opstaat en er naar uitkijkt wat de dag je weer te bieden heeft.

Ik vertelde dat ik filmpjes wil gaan opnemen, en vaker live op facebook wil gaan, zodat steeds meer vrouwen mij leren kennen. En nog veel vaker workshops wil geven. Want ja ik wil grote groepen vrouwen bereiken en vertellen wat ik ontdekt heb.

Namelijk dat je echt je leven kunt veranderen. Dat je geen slachtoffer bent van je leven, je lichaam, je partner of welke situatie of persoon dan ook. Dat het tijd is voor Empowerment.

Tijdens dat ik dit allemaal vertelde, bestudeerde mijn fysio mijn bewegingen. Het viel haar op dat ik als ik praat over de mooie plannen en de toekomst die ik voor me zie, ik met mijn lichaam naar voren ga. Ik wil vooruit met al mijn plannen!  Maar dan ineens maakte ik nu en dan een beweging met de rechterzijde van mijn lichaam naar achteren alsof ik mezelf weer afwendde van alles wat natuurlijk bij die toekomst komt kijken.

Ik zette mezelf dus duidelijk op slot. Ik verkrampte. 

Toen ze dat zei, viel het kwartje direct als een bom! Ik herkende het. Want ja, ik wil mijn kennis en mijn ervaring delen met heel veel vrouwen. Maar onbewust zit er ook nog dat kleine meisje in mij dat altijd te horen heeft gekregen: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’, Steek maar niet je nek uit, want dan komen er vanzelf mensen die je een kopje kleiner maken’, ‘Marian-José is een beetje verlegen’, ‘Neem geen risico’s’, etc. Ik hoor bijna mijn moeder zeggen: ‘kind zou je dat nu wel doen?’ Ik vertelde mezelf onbewust het verhaal wat ik zo vaak gehoord heb als kind. 

Maar er zit in mij ook de vrouw die ik nu ben: De vrouw die al 15 jaar haar eigen praktijk heeft. Die voelt dat ze een sterke missie heeft en die jou wakker wil schudden. Die tegen je zou willen uitroepen: het leven hoeft niet zwaar te zijn. Je kunt echt van je leven een feestje maken!

Maar dan moet je wel voor jezelf kiezen. Dan moet je tegen jezelf zeggen: ‘ik kies er vanaf nu af aan voor dat ik een magneet ben voor al het  goede in het leven! Ik creëer mijn eigen leven en ik besef dat alles wat nu in mijn leven is, ik onbewust heb aangetrokken. Vanaf nu kies ik er voor andere dingen aan te trekken. En ik zie vanaf nu in alles wat er in mijn leven is een geschenk. Een geschenk dat er voor zorgt dat ik kan groeien.’

Ik besefte dat de pijn in mijn been, waardoor ik 3 dagen niet heb kunnen werken, nodig was om te zien dat ik mezelf klein hield. En dat ik onbewust mezelf tegenwerkte om niet volledig in mijn grootsheid te stappen.  Toen het kwartje viel, heb ik de keuze gemaakt mezelf een ander verhaal te gaan vertellen. Ik stap weer terug in mijn grootsheid en ik ga mijn uitdagingen die op mijn pad komen aan omdat ik weet dat ik er door groei. Ik heb een missie en ik stapte door me klein te houden weer van mijn pad af, en mijn ziel gaf me heel duidelijk aan dat ik niet meer op mijn pad zat. Dat ik verder moet om te delen wat ik te delen heb op deze aarde. 

Ik had deze pijn even nodig om mezelf weer het bewijs te leveren dat er iets onder die pijn zit. Dat er emotioneel stuk onder zit, waar ik weer naar mocht kijken. En om mezelf nog eens weer duidelijk te maken dat je de kracht hebt om je leven te veranderen. 

Ik heb op de woensdagochtend een hele mooie meditatie gedaan, die ervoor zorgde dat toen ik een uur later van de bank op stond, de pijn zo goed als weg was. Ik had mezelf naar de toekomst gebracht, en heb mezelf een ander verhaal verteld. Het verhaal dat ik weer kan lopen zonder pijn en dat beeld heb ik toen naar het heden gebracht. En het werkte! En het verhaal dat mijn stappen  ontspannen mogen zijn, zonder verkrampingen. Dat als ik missie volg ik moeiteloos de volgende stap die ik mag zetten ontdek. Dat ik gewoon de aanwijzingen kan volgen en in ontspanning kan blijven.

Weer had ik het bewijs van hoe krachtig onze geest is. Dat is het principe van waaruit ik werk in mijn praktijk. En dat moet toch gedeeld worden? Dat mag ik toch niet de vrouwen onthouden die nu nog denken dat ze niet de macht hebben om hun leven te veranderen? 

Dat is ook de reden dat ik mezelf zo kwetsbaar opstel door je laten weten dat ik ook mezelf soms tegen kom. Gelukkig heb ik dan de fysio die verder kijkt dan alleen maar de spieren etc. Daarom laat ik me ook altijd nog coachen. Ik zeg altijd: ‘als je de beste coach wilt zijn, dan moet je je ook laten coachen door de beste coaches’ 

Ben jij er klaar voor om ook eerlijk naar je zelf te kijken en in de spiegel te kijken die ik je voorhoudt? Ben jij er klaar voor om in plaats van overleven te kiezen voor een leven vol overvloed, geluk en gezonde relaties? Ben jij er klaar voor jezelf een ander verhaal te vertellen? 

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren, zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

vijftig tinten grijs…. ik ken ze

Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik het boek ’vijftig tinten grijs’ gekocht heb. Veel vrouwen die ik ken hadden hem al gekocht en uiteindelijk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kocht hem ook.

Al snel merkte ik dat ik me in veel herkende. Ik had het ook meegemaakt. Oké, de man die ik ontmoette haalde me niet op met een helikopter en woonde ook niet in een penthouse met een eigen piano.

Nee, ik ging gewoon op de fiets naar zijn huis of hij kwam op de fiets naar mijn huis. 🙂

Ik leerde hem kennen tijdens het uitgaan en ik was eigenlijk al helemaal weg van hem toen ik hem ontmoette. Hij had iets heel liefs over zich en hield van grapjes maken. En ook had hij iets kwetsbaars wat me raakte.

Op de eerste echte afspraak vertelde hij mij over zijn voorkeur voor SM. Toegegeven ik schrok wel, maar liet dat niet echt merken. Ik zei dat ik er wel meer over wilde weten, omdat ik tot nu toe zeker geen positief idee had over SM maar wie weet kon hij mij op andere gedachten brengen.

En zo gebeurde het dat ik langzaam maar zeker meer en meer werd vertrouwd raakte in zijn wereld vijftig tinten grijs. Tot een moment dat ik merkte dat de relatie niet meer was wat ik wilde.

In de jaren die volgden, heb ik nooit zelf meer de behoefte gehad een relatie op die basis te hebben. Het was goed dat ik het had meegemaakt, maar daar eindigde het voor mij.

Pas jaren later toen ik steeds meer zelfbewust werd en nog eens terugdacht aan deze relatie besefte ik, dat ik in dit spel was meegegaan omdat ik zo ontzettend graag een relatie wilde. Ik voelde me heel erg ongelukkig als ik alleen was en hij was een lieve man, die me zeker weten ook veel gaf wat ik nodig had. Wat oh, wat was ik een onzekere vrouw in die tijd. En ergens was het wel veilig dat er bepaalde afspraken waren. In feite speelden we beiden een rol. Alleen was voor hem die rol zijn leven en voor mij alleen maar een rol bleek achteraf. Onze vijftig tinten grijs.

Nu had ik kunnen denken: ‘ja maar ik ben gewoon een openstaande vrouw en ben nieuwsgierig naar dingen die ik niet ken.’ Dat was wat ik jaren zelf ook geloofde. En ja ik sta nog steeds open. Maar ik besef des te meer dat ik in deze relatie heel erg aan het pleasen ben geweest om maar niet weer ‘in de steek gelaten te worden’

Want stel dat ik iets nieuws ontdekt had, waarvan ik later dacht: “Wow wat een mooie ervaring, dit smaakt naar meer!” dan had ik daar in latere relaties wel een vervolg aan gegeven. Als dit iets was wat bij mij paste, maar alleen nog niet had ontdekt, dan was ik er verder mee gegaan. En dat deed ik dus niet.

Eigenlijk was ik een groot gedeelte van mijn leven aan het pleasen. Want ik voelde me niet goed genoeg, dus als ik dan deed wat anderen graag wilden, dan zagen ze me in elk geval staan. Dan hoorde ik er bij. Dan was ik de vrouw in een relatie, dan was ik de vrouw die op haar werk zo ontzettend collegiaal was. Etc. Etc. En dit gebeurde uiteraard niet bewust. Dat realiseerde ik me pas vele jaren later toen ik op zoek ging naar wie ik ben en wat ik wil.

Toen pas merkte ik hoeveel ik van mezelf had weggegeven. Omdat ik niet wist wie ik was, gaf ik maar wat anderen van mij verwachten.

Ik zocht buiten mezelf naar mensen die me gelukkig zouden maken, en als ik er nu maar voor zou zorgen dat ik hen gelukkig zou maken, dan zouden zij op hun beurt mij weer gelukkig maken. Dat was wat ik onbewust dacht.

Dit geldt overigens niet alleen voor mensen maar ook voor situaties. In dat geval zeg je tegen jezelf: ‘als ik maar een andere baan had, dan zou ik gelukkig zijn.’ ‘als ik eerst maar verhuisd ben dan gaat het beter’, ‘als ik eerst maar een kind heb, dan ben ik gelukkig’, ‘als ik eerst maar die paar kilo’s kwijt ben, dan voel ik me zelfverzekerder’, etc. Altijd die uitspaken ‘als ik eerst maar, dan……’ laten je zien dat je je geluk buiten jezelf zoekt.

Wat je ook doet, stel jezelf altijd de vraag: ‘Is dit wat ik echt wil?’ ‘Doe ik dit alleen om de ander te plezieren of ben ik er zelf ook echt oké mee?’ ‘Als ik dit doe geeft me dat energie, of kost me dat energie?’ Is het antwoord voluit ‘ja’, prima! Gewoon lekker doen. Maar als er teveel twijfels zijn of een ‘nee’ als antwoord stop er dan mee. Geef er niet langer energie aan en maak een nieuwe keuze.

Er is niets mis mee om meer aan jezelf te denken en op die manier steeds beter te ontdekken wat jij wel en niet wilt. Zodat je steeds betere keuzes voor jezelf maakt, die uiteindelijk er voor zorgen dat jij het leven van je dromen creëert. Dat jij de regie krijgt in de film die als titel heeft ‘Het Leven’ (En daar vaart je omgeving ook wel bij.)

Ik gun mezelf de regie en de hoofdrol. Zodat het leven niet meer ‘overleven’ is maar ‘leven’

Wat mij zelf betreft, ben ik zo blij dat ik nu totaal anders in mijn leven sta. Dankbaar voor alle lessen die ik heb geleerd tot nu toe (want je zult steeds nieuwe lessen krijgen) Ik sta nu veel dichterbij mezelf, waardoor ik veel betere/andere keuzes maak. En dat geeft zo veel ruimte in je leven. Elke dag is voor mij een feestje.

Ik sta ik op met weer zin in een nieuwe dag. Dan zet ik een intentie hoe ik mijn dag wil ervaren en gedurende dag check ik regelmatig bij mezelf hoe het is met mijzelf.

En dat is wat ik jou ook gun! De hoofdrol en de regie over jouw eigen leven!

Wil jij nu ook eindelijk voor jezelf kiezen en jouw eigen overtuigingen creëren zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Hier kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Bel mij om een afspraak te maken

Teleurstellingen… Hoe ga jij er mee om?

Teleurstellingen? Slaan ze je helemaal uit je veld of pak je direct weer je leven verder op en ga jij door?

Ik weet nog goed hoe mijn moeder altijd tegen mij zei als me iets leuks of spannends te wachten stond: “kind verheug je er nu maar niet teveel op, want als het niet doorgaat is het zo’n grote teleurstelling” Met andere woorden: Als je iets leuks te wachten staat, kun je er beter maar niet over dagdromen hoe fijn het is als het moment aangebroken is, want als het niet door gaat stort je hele wereld in.

Oké, mijn moeder heeft de 2de Wereldoorlog meegemaakt en heeft natuurlijk gezien hoe allerlei dromen in één klap vernietigd werden. En ik werd 14 jaar na de oorlog geboren dus ik kan me voorstellen dat mijn moeder haar dochter wilde behoeden voor verdriet en teleurstellingen. Maar dat heeft mij dus bijna mijn hele leven mezelf doen inhouden. Eigenlijk durfde ik nooit ergens over fantaseren, want ‘oh wee als die fantasie geen werkelijkheid werd.’ Dan hing er een groot zwart monster boven je hoofd. Een monster dat teleurstelling heette.

Gelukkig leerde ik op een bepaald moment dat zolang je nog denkt dat iets buiten jouzelf jou geluk komt brengen en als die ander, of die situatie jou niet komt brengen waar jij op hoopt, dat je dan inderdaad teleurgesteld wordt. En dat dan je hele wereld in kan storten.  Zo was ik als kind en zelfs nog als jong volwassene heel erg teleurgesteld als iemand mijn verjaardag vergeten had. Ik voelde dan echt dat ik niet belangrijk genoeg was voor die ander. Ik herinner me ook nog toen ik 25 jaar geleden te horen kreeg dat mijn jaar contract bij de opticien niet werd verlengd: mijn hele wereld stond stil en ik stortte in een enorm groot zwart gat, genaamd depressie.

Maar het goede nieuws is, dat als jij ontdekt dat geluk in jezelf zit, je dus ook niet zo diep teleurgesteld zult worden als het eens anders gaat dan je had gehoopt. Je blijft je lekker op dingen verheugen en als het anders loopt, dan is het oké.

2 weken geleden had ik nog een situatie waarin dingen even helemaal anders liepen dan gehoopt. Ik had samen met een vriendin een vakantie geboekt naar Marbella. We zouden in oktober lekker een weekje weg gaan. Een week nadat we geboekt hadden werd de vriendin niet goed en moest ze zelfs een nachtje in het ziekenhuis blijven. Ze stuurde me 2 dagen later een berichtje waarin ze aangaf liever de reis om te boeken naar begin volgend jaar. Ze zei dat ze wist dat ik me erg op de vakantie verheugd had, maar zij durfde het nu toch niet aan (er komen nog allerlei onderzoeken). Ze gaf aan dat ik er maar even rustig over moest nadenken. Dat laatste was totaal niet nodig. Ik heb haar direct geantwoord dat dat wat mij betreft helemaal oké is.

Jaren, jaren geleden zou ik dan inderdaad misschien heel erg teleurgesteld geweest zijn, maar nu voelde het helemaal goed. En denk niet dat ik dan jaren geleden niet had gedacht dat het voor haar veel meer vervelend zou zijn. Natuurlijk had ik het ook heel erg gevonden dat zij ziek zou zijn en in onzekerheid zou zitten. Maar ik zou zeker heel erg gebaald hebben en me zeker een paar dagen erg teleurgesteld gevoeld. Echt zo’n gevoel gehad hebben van ‘ja hoor, dat heb ik weer!!’

We hebben zelfs nu de reis doorgeboekt naar mei 2018 en gaan dan zelfs nog 2 dagen langer dan gepland. Hoe wordt het nog mooier dan dat?! 🙂  Dus in plaats van dat de wereld instortte toen iets waar ik me erg op verheugd had niet doorging, werd het alleen nog maar beter. We hebben zelf nu nog een plan om december een lang weekend naar Barcelona te gaan.

Het voelt zo heerlijk om direct weer terug te zijn in een goed gevoel, in plaats van te blijven hangen in teleurstellingen. Ik kies daar bewust voor.

En volgens de Wet van Aantrekking, trek je die dingen aan waar jij je op focust. (ook onbewust) Dus als jij teleurstellingen al incalculeert is de kans ook alleen maar groter dat het iets niet door gaat. En als ik, zoals in dit geval, een reis boek en die gaat niet door, dan komt er altijd iets beters voor in de plaats. Dat is mijn overtuiging nu en ik heb al keer op keer gezien dat het steeds weer klopt. Er komt altijd iets beters voor terug. Dat is vertrouwen hebben in het Universum en dus in jezelf. Want jij bent het Universum. Alles in jou wordt weerspiegelt in jouw buitenwereld.

Ik kan je wel zeggen dat sinds ik voor mijn nieuwe overtuigingen kies, in plaats van die van mijn moeder nog steeds te volgen, het leven een heel stuk lichter is geworden. En er ook steeds minder teleurstellingen zijn. Voor mij zijn het nu kansen om te groeien, kansen om nog meer te vertrouwen op het Universum en dat het goed is zoals het is. En dat het steeds beter mag worden.

Daarvoor is het wel belangrijk dat je er achterkomt wat de onbewuste overtuigingen in jou zijn, die jou steeds weer saboteren om echt gelukkig te zijn. Welke overtuigingen heb jij overgenomen van jouw ouders, leraren, je omgeving, de wereld waarin jij leeft? Dienen ze je nog? Of wordt het tijd voor nieuwe eigen overtuigingen die beter bij je passen?

Heb jij keer op keer teleurstellingen en wil je weten hoe je dat kunt doorbreken?

Wil jij nu ook eindelijk voor jezelf kiezen en jouw eigen overtuigingen creëren zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

P.S. Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Bel mij om een afspraak te maken

 

 

Ziek voor de zoveelste keer? Ik kies voor mijn gezondheid!

Ik stond op en sleepte me door de dag. Weer voelde ik me ziek, doodziek. Weer de zoveelste dag hoofdpijn. En ik had al van alles geprobeerd. Was zelfs rond mijn 20ste 4 maanden in dagbehandeling geweest in het ziekenhuis. Daar kreeg je therapie. O.a. groepstherapie. En laat dat nou net het ergste zijn wat mij kon overkomen, want ik was super onzeker. Ik vond het vreselijk.

Na 4 maanden was de therapie over en werd ik terugverwezen naar de huisarts. Want in het ziekenhuis konden ze niets meer doen voor mij. Ik herinner me nog een laatste gesprek met de psychiater die zei dat ik waarschijnlijk niet beter wilde worden. Dat de hoofdpijn mij iets opleverde. Bóós dat ik was!!! Hoe kon die man zoiets zeggen.

Dus terug naar de huisarts. Zelf was ik er inmiddels van overtuigd dat er iets anders aan de hand moest zijn. Dit kon niet psychisch zijn. Wie weet had ik wel een tumor in mijn hoofd. En als je dan nagaat dat ik zelf in een ziekenhuis werkte als receptioniste maar wel ook medische kennis had, dan was het eigenlijk een rare conclusie die had getrokken. Want ik wist, als ik het logisch bekeek, dat je met een tumor toch een hele grote kans had op allerlei uitvalverschijnselen.

Ik werd naar een neuroloog gestuurd om nog meer dingen uit te kunnen sluiten. Niets gevonden.

Uiteindelijk ging ik aan de antidepressiva en dit heb ik geslikt tot mijn 39ste.

Ik bleef maar hoofdpijn houden en dit ging later over in migraine aanvallen. Daarnaast was ik altijd ziek, zwak en misselijk. Elke griep die er was, kwam zeker bij mij op bezoek. En daarnaast voelde ik me ondanks de antidepressiva meer ongelukkig dan gelukkig.

Ondertussen was ik rond mijn 42ste al wel met mijn eigen shiatsu/massage praktijk begonnen. Ik zat toen in de WAO en mocht vandaar uit mijn praktijk starten. Nog steeds was ik vaak ziek, veel migraine en moest ik regelmatig cliënten afbellen.

Nog maar net een jaar bezig en toen kreeg ik een slijmbeursontsteking in mijn schouder. Eerst een spuit opgehaald bij de huisarts, want ik wilde zo weinig mogelijk tijd missen i.v.m. mijn praktijk. Maar geen reactie. Het hielp niets. Toen bedacht ik me: ‘maar dit is eigenlijk ook helemaal niet waar ik achter sta. Ik ga op zoek naar iets in de alternatieve geneeswijze.’

Toen duurde het niet lang en de diepere oorzaak voor mijn migraine werd gevonden. Oh ja, de slijmbeursontsteking was ook snel opgelost. Voor mij voelde het toen duidelijk dat ik eerst iets moest krijgen wat zelfs mijn bedrijf zou bedreigen (want met een slijmbeursontsteking masseren gaat echt niet lukken) voordat ik zelf in mijn kracht ging staan en op zoek ging naar wat de diepere oorzaak van mijn klachten. 

Ik leerde van de therapeut bij wie ik was dat de migraine vanuit zijn zienswijze lag in het feit dat er een onderliggend conflict in mijn leven moest zijn. Na een aantal gesprekken bleek de oorzaak te liggen in het contact met mijn moeder en dat ik niet genoeg voor mijzelf opkwam in o.a. de werkomgeving. Als ik daar veranderingen in aan kon brengen, zou dat de oplossing kunnen zijn.

Belangrijk was dat ik de oplossing in mijzelf ging vinden. Dus niet zoiets van: ‘dan ga ik niet meer naar mijn moeder’ of ‘ik ga met mijn praktijk verhuizen vanuit het fitnesscentrum naar een ruimte waar ik meer alleen ben’. Nee dat zou betekenen dat ik dan de oorzaak buiten mezelf neerlegde en zou proberen de uiterlijke omstandigheden te veranderen. Ik moest mijn innerlijke conflicten in mijzelf oplossen.

Op een keer lag ik weer over te geven tijdens een heftige migraine aanval. En toen viel het kwartje!

Ik weet nog dat ik letterlijk dacht: ‘Wanneer ga ik nu eens figuurlijk mijn gal spuwen als me iets dwars zit, in plaats van het maar binnen te houden en er zelf ziek van te worden.’

Ik ben met mezelf aan de slag gegaan. O.a. tijdens mijn coach opleiding. Daar ben ik zelf door heel veel processen gegaan en heb ik geleerd dat er zoveel diepere oorzaken liggen aan lichamelijke ziekten. Alle inzichten en processen die ik heb doorgemaakt hebben ervoor gezorgd dat ik nu hartstikke vitaal en gezond en helemaal happy ben. Door steeds weer dieper te durven kijken en de oorzaak niet buiten jezelf te zoeken is er zoveel verandert in mijn leven. Je omgeving kun je niet veranderen. Je kunt alleen jezelf en hoe je met dingen omgaat veranderen.

En als je me nu vraagt hoe het met me is, kan ik je oprecht antwoorden dat het super met me gaat!  Ik heb nooit meer last van migraine, ben nu al bijna 20 jaar van de antidepressiva af. Ben sowieso nauwelijks nog ziek. En als ik ergens last van heb, zoals een tijdje geleden een beknelde zenuw in mijn nek, dan ga ik naar een fysiotherapeute die ook verder kijkt dan alleen de spieren etc.

De inzichten die ik steeds weer krijg door te luisteren naar wat mijn ziel mij te vertellen heeft via mijn lichaam, zorgen ervoor dat ik steeds steviger in mijn leven sta en dat ik steeds beter weet of ik wel op mijn pad zit. Zodra ik iets doe wat me niet happy doet voelen (zowel emotioneel als lichamelijk) weet ik dat ik weer verkeerde keuzes aan het maken ben. Ik voel dan wat ik wel wil, stuur alles bij en zit weer op mijn pad. En het mooie is dat een lichamelijke klacht vaak als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Na zo’n 20 jaar begreep ik pas wat de psychiater in het ziekenhuis me probeerde te zeggen: Het altijd maar ziek zijn gaf mij een stuk aandacht. Een stuk aandacht waar ik heel erg behoefte aan had, maar niet durfde te vragen en ook niet aan mezelf gaf. Nu vraag ik wat ik nodig heb, geef mezelf wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst ziek te zijn om mezelf de aandacht te geven of de aandacht van een ander te krijgen.

En dit geldt niet alleen voor mijzelf. Ondertussen heb ik al honderden mensen inzichten mee gegeven die hun leven veranderden. Het is echt mogelijk om gelukkiger, stralender en vitaler door het leven te gaan.

Denk jij na het lezen van deze blog ‘wow dat wil ik ook! Ik wil ook op een andere manier naar mijn leven, mijn ongemakken en ziekten kijken’, vul dan onderstaan contactformulier in! 

Ben jij bereid om eerlijk, open en anders naar jezelf te kijken en zo gelukkiger en vitaler in het leven te staan en te leren wat je ziel je te vertellen heeft via jouw lichaam?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen vol gezondheid, vitaliteit en geluk, aarzel dan niet en plan een afspraak bij me in! 

 Speciaal voor de maand juli heb ik een mooie aanbieding voor je: een Body Coaching Sessie (shiatsu/massage inclusief een coachingsgesprek) van een uur:

Normale prijs 60 euro, NU 50 euro.

Maak vandaag nog een afspraak om zeker te zijn van je afspraak. Mijn agenda stroomt altijd snel vol!

Bel mij om een afspraak te maken

 

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

P.S. Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt.